Den gang jeg var fast ansat, kiggede jeg altid på mine chefer når, jeg bad om ferie og kom med beskeden: “Tænk du nu grundigt om, det kan være at jeg ikke kommer igen..”. Det var selvfølgelig lidt for sjov, men så alligevel ikke.

Jeg er ikke god til at være på ferie

Når alt kommer til alt er jeg ikke god til at være på ferie. Eller rettere jeg er så god til at holde ferie, at jeg glemmer, alt det jeg plejer at render rundt og lave. Det betyder at når jeg kommer hjem igen, gider jeg ikke rigtigt hoppe tilbage i det gamle spor. I hvertifald ikke lige med det samme.

Nu er det ved at være en måned siden at jeg kom tilbage. Omend at jeg oplever det som et halvt år siden.

Jeg var lige så godt igang..

Da jeg smuttede af sted på ferie, kørte jeg i allerhøjeste gear, og fik blogget hver dag i godt tre uger. Men så tog jeg til Hanstholm, mødte vesterhavet og blev forelsket i windsurfing. Surfning sammen med Baghuset 84 fik lige sat en stopper for alt andet i nogle uger.

Da jeg kom hjem gik tiden med at få lavet “det sidste” i vores (Una, Ole og mig) nye sted i baghuset på Valbylanggade 84.

Selv om at huset var indflytningsklart, tog det mig alligevel mange ture, at få det sidste flyttet hjemmefra og de sidste ting skruet/banket op på væggen.

Bare alene at få flyttet Bob (min 24″ Epson SureColor SC-P6000 printer) var noget der tog en to dage. En dag med nedpakning og en dag med transport og opsætning. Note. endelig kunne jeg bruge min hustrus hestetrailer til noget fornuftigt…

Derudover er søndagene gået hos de super fede folk hos Copenhagen Surf school, der har lært mig at windsurfe. Der kan vi snakke om folk der har “Ja-hatten” på, altid smilende og klar til at hjælpe.

Planlægning

På vejen hjem mødtes jeg med Theis hvor vi lagde en slagplan for vores lille mandags show på youtube.

Vi fik os en hyggelig lille fotowalk og en kold Sports-Cola. Det må være en jysk ting (Sådan en sports-cola), her i Københavnstrup har vi både Cola og Sports vand (Faxe kondi).

Skulle du ikke have fulgt med i streame, kan jeg sige så meget, at vi pt. har haft tre gæster med og det er super hyggeligt.

Pt. har jeg små 12 indlæg liggende i kladde, dette er blandt andet tre bøger samt et review af Nikon Z-fc, som jeg skal have lavet færdige asap.

I efteråret tager jeg en tur til Norge for at besøge Frøydis og snakke om fotografi, skyde nogle billeder med Linhof Technica (4×5 analog film). På vejen hjem tager jeg til Hanstholm for at surfe + skyde en masse fede billeder af surfere. Jeg skal bare lige have lånt noget tele af Nikon inden, jeg kommer så langt 😉

Derudover skal jeg have besluttet om, jeg skal gå mere YouTube vejen eller om, jeg skal fokusere mest på det skriftlige.

Baghuset 84

Sådan langt om længe er vi blevet færdige, ja altså næsten færdige. Der er altid et eller andet og nu er det vores lille lager der står for tur.

De tre vigtigste funktioner for mig er dog færdige:

Studio

Jeg skal have et sted at skyde. Det var første prioritet og allerede inden noget andet var færdigt var baggrundene oppe.

Arbejdsplads

Det næste punkt varen arbejdsstation så jeg kan sidde og redigere, mm.. Den var også hurtigt på plads.

Print område

I kraft af at Bob kom ind i mit liv, er jeg begyndt at printe for andre. Det stiller nogle lidt andre krav end når jeg bare printer til mig selv.

Heldigvis er Ole jo tideligere “print mand”, derfor havde han to store lækre borde med sig. Det ene af dem er blevet et “Betragtnings bord” (Her lærte jeg et nyt ord), selv havde jeg to kraftige dagslys pære liggende, hvilket bare var perfekt.

Det betyder at når jeg printer, behøver jeg ikke længere vente på dagslys for at se om billederne er rigtige ud.

Planer for baghuset

Nu har vi en del planer med baghuset, som forhåbentligt kan glæde mange foto interesserede på alle niveauer 🙂

Hvis du vandt Euro Jackpot, hvad ville du så?

Til at slutte af på fik jeg (og nogle andre) dette spørgsmål til et møde: “Hvis du vandt den store Euro Jackpot gevinst i weekenden, hvad ville du så gøre?”

Det er både og et svært svar at give, og det fik mig til at tænke lidt. En ting er sikkert jeg ville nok skære en ret stor del kunde arbejde væk. Primært for at finde mere tid til at hjælpe andre.

Det lyder banalt men kigger jeg på mit tidsforbrug, bruger jeg virkelig meget tid på at hjælpe andre med alt muligt inden for Fotografiet og “IT”. Jeg elsker at være med til at bygge ting op og sætte i værk. Det betyder ikke noget om det er mit eller andres, bare at se snebolden komme igang med at rulle og blive større og større, er noget at det fedeste jeg ved.

Havde jeg penge nok, til aldrig at skulle “arbejde” mere, ville jeg finde ud af, hvordan jeg brugte tiden mest fornuftigt på at hjælpe folk omkring mig. Fair nok det ville også give mig mere tid til familien og de andre ting jeg laver for mig selv.

Men det er vel det man kan kalde en “Win-Win” 🙂

Hvad ville du gøre, hvis du pludselig fandt 150 mio. kroner på din bankkonto?