Sidste år, var jeg afsted på Iværk&Vækst messen, hvor jeg fik taget en hulens masse portrætter, det var et par lange, men sjove og interessante dage. Egentlig der havde jeg besluttet mig for, at jeg ikke ville deltage i 2014. Men nu er det jo sådan, at man har et standpunkt til man tager et nyt. Så da de ringede tilbage i Februar, og spurgte om jeg havde lyst, sagde jeg; “Egentlig ikke”. Men kort efter havde jeg overbevist mig selv om, at hvis jeg nu var foreberedt denne gang, ver det egentligt nok en meget god idé at komme afsted igen.

Til forskel fra sidste gang, kom jeg denne gang foreberedt. Jeg havde to partnere med, Creative Group samt Supra Media. Creative Group skulle repræsentere video, samt tog produkt billeder på messen, og Supra Media skulle repræsentere tekst. På denne måde, kunne vi dække hele spektrummet, og forhåbentligt ville standen ikke stå tom, når jeg var ude og tage billeder på messen.

Jeg tænkte lidt, at sidste år var jeg nået op på 105 portrætter, og det var egentligt ikke min plan, at jeg skulle nå over det tal i år. Men men men, allerede på den første dag, var jeg på 89 portrætter, og kunne godt se, at de 105 portrætter fra 2013, nok måtte se sig slået med et par stykker i år. Men at jeg skulle nå hele 174 portrætter, det havde jeg nok ikke lige gennemskuet. Havde jeg villet det, kunne jeg snildt have nået 200, men jeg var desværre nød til at holde lidt pauser i tide og utide, bare så jeg ikke brændte helt ud, for det er godt nok hårdt arbejde.

Fra 0 – 10 på ingen tid.

Igen i år var det, var der kø på standen. Det var ret sjovt, der er stille og rolig på standen, sålænge der ikke sker noget. Men lige så snart jeg hiver den første ind foran kameraet, så kommer folk, og det går godt nok stærkt, og 1,2,3 så er køen fyldt den næste times tid 🙂

Selv om at det er vanvittigt hårdt arbejde, er det samtidig super interessant og lærerigt. Når jeg har muligheden, få jeg snakket lidt med “offeret” der står foran kameraet, høre lidt om hvad de laver/vil lave (det er jo en iværksætter messe). Samtidigt er det også super god træning i at posere personen foran på kort tid, og ikke mindst få man poleret sine “people skills”, eller er det på ingen måde muligt at få folk til at være trygge på så kort tid, hvis man ikke kan arbejde sammen med dem. Der er ikke meget mere end 5 min til et billede, når køen først er fyldt, og det sker hurtigt, så man skal være effektiv 🙂

Når det varmer lidt 🙂

Jeg ved godt, at mange af dem der var foran kameraet, nok aldrig ville ha været kommet, hvis det ikke havde været gratis. Det er også fint nok, man skal priotere sin økonomi, og en tur forbi en fotograf, kan være en kostelig affære. Samtidigt er rigtig gode kamera blevet hvermandseje, og ofte bliver fotografen reduceret til “et godt kamera”.

Men jeg bliver sgu lidt glad, når jeg høre kommentare som “Wow, jeg har brugt en hel formiddag med en ven, som har et godt kamera, og så laver du det her på 5 minutter, der er så meget bedre..” eller “Ja, man glemmer helt, hvad en god fotograf, der ved hvad han laver, kan gøre..“. Og så kan jeg ikke lade være med at tænke “Mission accomplished” 🙂

Men ellers håber jeg bare, at alle dem der fik lavet portrætter, blev glade og tilfredse 🙂

Klik på billedet, for at se det i fuld størrelse.

Vil du høre mere, om ligende arrangement, tilbud eller mere, så skriv dig på mit nyhedsbrev over til højre på siden.

PS. der er stadig 12 ikke afhentede billeder, hvis du skulle ha været på messen, og ikke modtaget dit billede 😉