Jeg lovede at komme med nogle indlæg omkring udstilling, og hvad man skulle/kan gøre, det første kommer her 😉

Hvordan kom jeg på at jeg ville lave en udstilling?

Det er der som sådan flere grunde til:

 1. Det er vel alle fotografers drøm, at kunne udstille sine billeder, og at folk vil se på dem, og forhåbentligt nyde dem.
 2. I den fotoklub jeg er i, arbejder vi pt. på at lave en klub udstilling. Og da det er mig der stå bag, tænkte jeg at ville bruge mig selv som test klud.

En torsdag morgen fik jeg så den idé, at nu var det nu. Jeg åbnede mit Lightroom portfolio katalog (ikke det samme som arbejds kataloget). Derefter valgte jeg 11 landskabs billeder ud. Hvorfor 11? Hvorfor ikke?! 😉

Så langt så godt, men hvor skulle jeg sende dem hen??

Jeg overvejede kort Diamanten, de havde jo bla. huset fotografer som Gregory Crewdson, eller Luisiana der har haft Andreas Gursky på besøg, de havde vel også plads til mig?!

Meeeen da kådheden havde lagt sig, og modet svigtede, tænkte jeg mere lokalt 😉

Efter en kort tur på google havde jeg fundet fire steder, i mit lokal område ude på Vestamager. Derefter satte jeg mig ned, og skrev en mail til dem hver.

Det var min hemmelige plan, at jeg ville gribe telefonen, og ringe til dem efter er par dage. Det fik jeg imidlertig ikke mulighed for, inden for 5 timer. Havde 3/4 kontaktet mig, den sidste var lukket i efterårsferien, men de vendte positivt tilbage ugen efter.

Normalt ville jeg nok, have besøgt stederne med billederne i hånden, men nogle gange skal man bare tænke hurtigt.

Tema eller ej?

Det evige spørgsmål, er det nemmere at sælge en udstilling med et tema? Der må svaret nok være “Ja, det er det”.

Det er meget nemmere at forklare hvad det er man vil, hvis man følger et bestemt tema. Nå det så er sagt, vil det ene sted, faktisk gerne have flere forskellige typer billeder. Der bliver der ikke et gennem gående tema, men flere små temaer i grupper.

Derfor vil jeg sige, lad det være op til dig og din mavefornemmelse, det er dine billeder, dine små børn. Men lyt også til dem der skal have dine billeder op og hænge.

Så der små 4-5 timere senere, havde jeg tre udstillinger. Den ene var allerede her i november, derfor jeg havde jævnt travle, for jeg havde hverken billeder eller noget info matriale klart til den. Men mere om det i næste uge 😉

7 kommentarer

 • Superfedt indlæg, Jakob
  Så skal vi andre jo bare pakke alle de dårlige undskyldninger væk og komme ud over rampen …. Lidt en skam jeg ikke har nogle opgaver på Sjælland den nærmeste fremtid, ellers skulle jeg helt sikkert have været forbi en af dine udstillinger 🙂

 • Du kan vel bare udstille dér også, Jakob 🙂

 • Hej Jakob. Tillykke med udstillingerne.
  Har du prisskilt på billederne under udstillingen?
  Hvis du sælger dem, gør du det så som unika eller som 1 af 10 eller lignende?
  Og hvordan prissætter du dem?

  • Takker.
   Nej der er ikke priser på, lige pt. tumler jeg lidt med hvad og hvordan. Men det kommer jeg til i et andet indlæg 🙂

 • Siger du ét skridt ad gangen? Har du da ikke lige taget fire? 🙂