I fredags, der var jeg inde på diamanten og se Gregory Crewdson “In a lonly place”. Udstillingen viser 3 små udstillinger. “Beneath the roses”, “Fireflies” og “Sanctuary”. Selv om at han siger at udstillingens hænger sammen så syntes jeg nu alligevel, at det er meget forskellige.

Fireflies: ja det er som titlen lyder ild fluer. Billederne er i sig selv flotte og interessante. De foretille alle sammen ild fluers færd om natten. Dog er jeg ikke sikker på, at det ville kunne hive mig til udstillingen alene.

Sanctuary: denne udstilling var en gammel italiensk filmkulisse, denne del var ikke synderligt interessant, dog var der et par billeder hvor han i den grad formåede at fange min opmærksomhed, ved at bruge lyset til at føre mig langt ind i billedet.

Beneath the roses: Det var uden tvivl denne del, der var grunden til at jeg ville se hans billeder. Billederne skal symbolisere den amerikanske middelklasse, og som overskriften siger, vise alt det man ikke ser/snakker om. Billederne er vel omkring 2m * 1m i størrelse, og detalje graden den er enorm. Alle billederne er dystre og opgivende, menneskerne ser primært håbløse, sørgmodighed og ikke mindst passive ud.

Nå jeg stod og kiggede på billederne, så blev jeg hevet rundt i dem. Han formår at lave en lyslægning, der dukker op og trækker dig hen imod det. Med små ophold så bliver man hevet hele vejen igennem billedet.

Der er så mange detaljer at det næsten er skræmmende, man kan læse skiltene rundt omkring, og ud fra dem så begyndte jeg at fortælle historier for mig selv, der passede ind i billederne.

Der er et lille rum, hvor man kan de behind the scenen skud, tegninger mm.. Det beviser bare at tingene ikke på nogen måde er tilfældige.

Det var efter min mening, en god udstilling, og til en pris ad 40 kr, så er det noget man bare må se 🙂