Jeg kan sagtens arbejde på min 15,4″ maskine, no problem. Så fik jeg min 22″, shit den er stor, jeg kommer aldrig til at bruge hele skærmen, det kom jeg så til + min bærbars skærm ved siden af :p

Men så faldt jeg lige over et tilbud på et 27″ Dell, hold da hel fest, den er allerede for lille 😀

Hvorfor ikke bare blive på min bærbars skærm? Jo, skærme på bærbare, de lider desværre af et lettere amputeret farve spektrum, det er lidt hug en hæl og klip en tå, det kan være svært at lave noget småt og lækkert, samtidigt med at det yder 100%. Læs lidt mere om mine erfaringer med farver her

Egentlig så havde jeg længe gået og kigget på en Eizo, men jeg syntes de ligger i den lidt pebrede ende, så jeg kunne ikke rigtigt få mig selv til at smide pengene efter sådan en djævel.

Helt tilfældigt, så kom jeg til at snakke med Theis, og han havde høje tanker om den skærm. Men efter alt for mange år, på Dell maskiner. Så står Dell ikke øverst på min liste over “need to have”, det viser sig så, at Dell faktisk laver nogle rimelige gode skærm paneler pt..

Jeg gik i tænkte boks, og søgte på skærmen her og der. Det viser sig, at den gengiver 96% AdobeRGB farver, Eizo og Lacie de gengiver 98%, det er faktisk ikke den store foreskel. Lige meget hvor jeg søgte så kunne jeg ikke rigtigt finde nogle negative udtaleser. Prøv selv at se denne anmelde af den på flatpanels.dk, laver jeg en så bliver den ikke lige som omfattende som den her 🙂

Da jeg så samtidig faldt over den på Dustin til knap 5kilo, så var valgt mellem den og en Eizo på ingen måde svær. Så jeg tænkte, jeg tager sku Theis på ordet, og går det helt galt, så må jeg tage en alvors snak med ham!

Specs

Skærm

Skærmstørrelse

27 “

Opløsning

2560 x 1440

Skærmtype

H-IPS

Maksimal synsvinkel (horisontal/vertikal)

178 ° / 178 °

Billedformat

16:9

Backlight technology

CCFL

Overfladetype

Anti-blænding

Svartid

6 ms

Kontrastforhold (statisk)

1000 :1

Kontrastforhold (dynamisk)

80000 :1

Lysstyrke

350 cd/m²

Dot Pitch

0,233 mm

Understøtter farve

1070 M stk

Multi-touch

Nej

Touch-screen

Nej

Videotilslutninger

HDMI-tilslutning

1 stk

DVI-D tilslutning

2 stk

DisplayPort-tilslutning

1 stk

VGA-tilslutning

1 stk

Komponent video-tilslutning

1 stk

Komposit video-tilslutning

1 stk

USB-tilslutning

4 stk

3,5 mm lydtilslutning, ud

1 stk

3,5 mm lydtilslutning, ind

1 stk

Forbrug og lydniveau

Produktcertifikater

TCO’03

Energiforbrug, drift

113 W

Energiforbrug, stand by

2 W

Generel information

Webkamera

Nej

Medfølgende tilbehør

VGA-kabel, DisplayPort-kabel, DVI-kabel

Vægmontering

VESA 100 x 100 mm

Højtalere

Nej

Skærmjustering

Svingbar, Højdejusterbar, Tilt

Dimensioner med ståfod (B x H x D)

646,71 mm x 427,83 mm x 199,95 mm

Vægt uden stativ

7,72 kg

Vægt

10,46 kg

Garanti

3 år, Bytte on site

Da jeg lige fik den smidt på, så var det temmeligt øv, min maskine (MBP) kunne kun trække den på 1920 x 1080 (HD).

WTF tænkte jeg, det var første gang at min maskine havde begrænset mig. Straks begyndte  jeg at få opgraderings tanker, eller overvejer om jeg skulle sende den tilbage, for billedet var ikke optimalt til billede behandling.

Men men men, nu er vi apple bruger jo så heldige, at appel har lavet deres mini display, og smider jeg en Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter i maskinen, så kan den trække skærmen 100% 🙂

Hånden på hjertet, folk der kender mig, har mere end en gang hørt mig sige, hvad skal man dog med så stor en skærm? Se det ved jeg nu 😉

Så nu sidder jeg med et helt panorama vindue foran mig, nå i photoshop, så er zoom til actual size, ikke så meget som det har været 😉

3 kommentarer