Lidt over en måned efter jeg har modtaget min Colormunki, så har jeg endelig fået noget ro i sjælen. Jeg vil lige starte med at sige tak til Per Buchmann fra Goecker for at tage sig tiden til at forklare mig om farvespektrum på skærme, bærbar kontra en almindelig skærm.

Nå det så er sagt, så virker ColorMunki faktisk på min skærm, og skal jeg tro Per (hvilket jeg har valgt at gøre) så er min laptop monitor mere end godt kalibreret.

Jamen, hvad er så problemet??

Hvad jeg selv har oplevet og X-rite har bekræftet mine iagttagelser, så Snow Lepards bruger grænseflade på en laptop skærm ikke rigtigt håndtere andre end deres egene farve profiler (muligvis grundet det lille farve spektrum på laptop skærmen), her bliver blåt til lilla.

Men vælger man at oprette et Photoshop dokument, der bruger den gældende farve profil, så ser det super godt ud. Hmm hvad gør man så? Jo man vælger at bruge Apples egen farveprofil til brugergrænsefladen og så den korrigerede farve profil i Photoshop ol.

Men det er ikke nok med det. Jeg fik på et forum læst mig frem til at en tideligere fejl i Snow Lepard, havde resulteret i at der var et lilla farvestik i de blå farver, og det påvirkede bla. ikoner mm. dette kunne man så fjerne ved at “trigge” sin laptop til at løse ved at slette en fil, og genstarte maskine, hmm interssant så der er jo et eller andet med den blå og lille farve, dette skulle dog være løst i version 10.6.2 som jeg på nuværende tidpunkt har installeret..

Jeg har så samtidigt købt et tastatur, da jeg overvejede at bruge min 22″ som fast skærm, istedet for min Macbook Pro skærm.

Så jeg ville prøve  at vække min Macbook op af dvale med det lille bluetooth tastertur. Der skete så noget jeg ikke lige var klar over, min Macbook skærm startede ikke op, den forblev slukket og det var nu min Lenovo der er min hovede skærm, dette er åbenbart også den eneste måde at deaktivere sin Macbook skærm på.

Men det vigtige her er at min skærm har aldrig stået bedre end den gør nu, min Lenovo har fået rigtige gode farver og det er blevet en anden oplevelse at sidde og kigge på billeder.

Så min konklusion må være at skal man have optimalt udbytte af en ColorMunki på en bærbar, så skal man have en ekstern skærm på og for MacBooks så skal man også deaktivere den standart skærm der er på en Macbook. Resultatet bliver så også en skærm med et lækkert billede med gode farver 🙂

1 kommentar

  • […] Hvorfor ikke bare blive på min bærbars skærm? Jo, skærme på bærbare, de lider desværre af et lettere amputeret farve spektrum, det er lidt hug en hæl og klip en tå, det kan være svært at lave noget småt og lækkert, samtidigt med at det yder 100%. Læs lidt mere om mine erfaringer med farver her […]