Skulle du være i tvivl, så er det jul 😉 Det betyder at alle bedste forældrene skal have billeder af ungerne (Har vist egentlig lige glemt mine egene i år :s) Så her i år, der er mit hjemme Studio blevet brugt flittigt, måske er det småt, men det kan bruges til mange ting 🙂

Forrig søndag, der var dagen efter en julefrokost tur, med en del af “crewet” til Creative Playhouse på fyn. Havde jeg så letsindigt aftalt med nogle af vores venner, at hun og hendes søster skulle kigge forbi med deres unger, og få taget et par billeder. Umiddelbart havde jeg nok lige glemt at tælle efter, for om eftermiddagen der dukkede der hele seks børn i alle størrelser op, så der var udfordringer nok 🙂

Der skulle tages et gruppe billede, samt nogle enkelte portrætter. Jeg vil sige det som det er, seks børn (to på under 2 år), de er godt nok svære at få til at sidde stille, og ikke mindst kigge på mig.

Den ene knægt, som jeg havde skudt før, dog under mindre stressede forehold, der satte han sig bare ned og så var han ellers klar til at få taget billeder. Men i søndags, så havde han total stone face, han kiggede bare på mig, og jeg kunne se tankerne i hans øjne “Hvad vil han mig??”.

Efter en lille times tid (med nogle pauser), så var en del af billederne overstået, jeg havde fået skudt første halvdel. Men manglede stadig lidt, jeg fik ham lokket hen og “hjælpe” mig med at tage et par billeder af hans søster. Det løsnede ham lidt om, og da det så var hans tur igen, så sad han, og kiggede lidt mere opblødt på mig igen. Pludselig så jeg at han havde en lille bule ved lommen, og så spurgte jeg “Hvad er det du har i lommen?”, det var nøglen ind til ham, han havde snuppet af mine ungers Baguganer, og den rendte han rundt med.

Kort efter, så kom lillebror også med, og nu ville han også “lege” med.

Jeg havde næsten opgivet at få noget i kassen, men det betaler sig at blive ved, og  jeg har fået ny fornyet respekt for børnefotografer som Tamara Lackey 🙂

Det er faktisk første gang, hvor jeg har savnet noget fast lys, eller nogle ordentlige studio strobes. Nå der er fuld knald på 6 unger, samt er på en f/13, så kommer mine speedlights til korte, de oplader bare ikke hurtigt nok. Theis, Christian og jeg, havde efter en Creative Playhouse, en lille diskussion om, hvem der dog havde brug for en BRONCOLOR GRAFIT A4 RFS, der er klar til at skyde med full power, igen og ingen og ingen….

Det ved jeg nu 😉

2 kommentarer

  • Du har helt ret – børnefotograferinge kræver tålmodighed. Men man skal også arbejde relativt hurtigt, da interessen fra ungerne ofte ikke fastholdes særligt længe.
    Jeg fotograferer rigtig, rigtig mange børn, og jeg har efterhånden lært, hvordan man arbejder med de forskellige aldersgrupper. Men studielamper, tålmodighed og pædagogisk sans er helt klart uundværligt.

    Dog elsker jeg at arbejde med børn 🙂

    • Det er er dejligt ved børnefotografering, det er nå man først få hul igennem, og de har tilliden til dig, så er det du få 100% dem 🙂