Grundet en masse travlhed, og et foto projekt som jeg skal have færdigt inden Jul, så har jeg haft lidt svært ved at overskue hvad jeg skulle skrive de sidste par dage. Men i dag så stod det krystal klart, desværre var det et kedeligt emne.

Idag fik jeg en trist besked, hvis man googlede en bestemt sætning (egentligt en ret kedelig en, så jeg er lidt stolt ;)), så kom der nogle billeder frem fra min blog.

Det var der en af mine klienters arbejdsgiver der har gjort. Det resulterede i at der kom nogle af klientens billeder frem i googles søge resultater, og det er imod firma politikken at deres ansatte ses på den måde.

Hun er så blevet bedt om at få billederne fjernet, og det ende jo i sidste ende på mit bord.

Dilemma

Et eller andet sted, så har jeg så vidt jeg ved, rent juridisk ret til at bruge billedet, da jeg har en mail dialog hvor jeg få lov til at bruge 4 billeder på bloggen.

Men jeg gider jo ikke være et dumt svin pga. nogle enkelte billeder. Men jeg er MEGET imod censur, og en blog er lidt avis agtigt, så hvad der er skrevet, er skrevet, og bør efter min mening ikke slettes.

Samtidigt så bliver billederne brugt i forbindelse med lysdiagrammer, og de mister deres mening, hvis billedet ikke er der.

What to do???

Jo, jeg har sløret billederne, så nu kan man ikke se ansigtet, og navnet er ændret. Nu må vi bare vente på at Google opdatere deres cache, så man ikke kan se billederne ved en søgning mere. Dette kan desværre bare tage ret lang tid, så skaden er sket, og internettet glemmer aldrig :/

Etik

Jeg har hørt om det før, men aldrig prøvet det selv, og et eller andet sted, så troede jeg ikke det nogensides ville ske for mig, men det gjorde det altså.

Jeg bliver sku pissed, over at et firma kan fortælle sine medarbejdere, hvad kan kan/må gøre i sin fritid, det er efter min mening folks eget ansvar.

Hvis et firma, er så bekymret over at man skal se deres medarbejder uden jakkesæt, så må de sku lave et seriøst baggrunds tjek på dem inden samtalen.

Tænk dig om

Til folk der få taget billeder, nok nærmere dem der få lavet glamour ligende billeder, tænk dig om. Få du taget billeder, gør det op med dig selv, hvordan må de bruges, og aftal det på forhånd?!

Men vær foreberedt, at kan billeder ikke bruges i et portfolio, eller ligende. Er der god mulighed for at det vil koste lidt ekstra at få dem lavet, men måske er de penge godt givet ud!?

Lige til info, dette er ikke for at disse min klient, men firmaer, der laver åndsvage regelsæt.

Tags: ,

Categorised in:

This post was written by jakob