Rygtet har svirret i et godt stykke tid, den sidste uge har de taget til, og endnu en gang så viste de sig at være sande. I dag blev Nikon D800 nemlig lanceret!

Der er faktisk kommet hele to udgaver, Nikon D800 og Nikon D800e.

Nikon D800e er sådan set det samme som Nikon D800, men de har dog et optisk lavpasfilter uden anti-aliasing-egenskaber. Det skulle eftersigende give en bedre detalje gengivelse. Dog kræver det at du har 100% styr på dit lys motiv mm.. Med andre ord, det er nok studio fotograferne der skal kigge på det.

Ganske som rygterne sagde, er der kommet hele 36 mpix, er der kommet i kameraet. Så kan vi vist endelig få begravet den “Nikon har kun …” standart kommentar, der er mange der kommer med nå jeg spørger ind til valget at Canon eller Nikon.

Samtidigt er der kommet ISO fra 100 – 6400, ISO 100 den har jeg ventet på, da D700 kun havde ISO 200.

* Rettelse *

Til min store overraskelse, så ser det ud som om, at de har skiftet CF kortet ud med SD kort, til gengæld har de så sat to slots i. Nye kort er derfor et must, hvis det ryger i indkøbskurven, de er heldigvis ikke så dyre 😉 Dog er det ærgelig at man nu skal have flere kort type med sig hele tiden.

Der er både CF kort  (UDMA 7) og SD (SDXC og UHS-1) kort slots i kameraet.

D800 kan tager op til 4 fps, det er et skridt tilbage i forhold til D700, det er en af den slags ting hvor jeg tænker hvorfor?

På bagsiden er der kommet en 8 cm (3,2″) TFT LCD-skærm med ca. 921.000 punkter (VGA). Det er også en af de ting jeg har set meget frem til, da skærmen på D700 er lidt detalje fattig, i forhold til alle de nye modellers.

Søgeren dækker 100%, med o.7 forstørrelse hvilket er en meget lækker ting, så nu igen komponere hele billedet, og få resultatet som man ser det.

Der er selvfølge video muligheder med, det kan optage 1080p (30p, 25p og 24p).

Da D700 kom på marked, så var der ikke den store foreskel det og D3.

Men jeg må sige, at D4 og D800(e), de deler godt vandene. D4 det er helt klar et allround kamera, det kan alt, det eneste der giver køb på, det er megapixel. D800(e), den peger mest på stillbillede fotografer, da der for alvor er kælet for still billedet.

Jeg må indrømme, at da D4’ern kom på marked, så var jeg rimelig imponeret. Men det var ikke sådan at jeg for ned til Goecker, for at smide alle børnepengene den vej.

D800(e) det er godt nok en anden sag, lige nu sidder jeg godt nok med en lille summen i maven, og et smil på læben, de har hørt på kritik punkerne, og for alvor taget det lange ben foran 🙂

Need to have eller Nice to have??

NEEED TO HAVE!!

Nu skal ungerne og fruen bare sælges 😉

Til Nikon: “Jeg er klar til at teste, jeg mangler bare kameraet!”

D800s minisite kan ses her et eksempel billede kan ses her (det tager laaaaang tid at loade).

3 kommentarer

  • Det lyder super interessant, og yderst imponerende med 36Mp, jeg er spændt på at se, hvordan skarpheden og støjniveauet ser ud med 36Mp. Nu er jeg Canon mand, så det bliver ikke noget køb fra mig. Men jeg ser da frem til Canons modsvar, som måske kan være en Canon 5D mk3 🙂

  • Helt klart noget jeg vil prøve. Canon 5D markII var ikke noget for mig, efter 1 måned solgte jeg det nye kamera videre med stort tab, træt af slørede random ude-af-focus billeder trods en serie knalddyre objektiver, jeg ved ikke hvorfor det kamera er så dårlig, mange andre spørger det samme. Skulle måske være gået til Louis Nielsen ? ☺Nu må vi se om D800 dur.