Igår lancerede Nikon deres nye Coolpix serie, der var en en masse forskellige udgaver, nogle var faktisk ret smarte. Egentlig så har jeg ikke den store interesse i kompakt kamera, og må nok indrømme at jeg nok er lidt DSLR snob.

Da jeg forleden fik en invitation af Nikon til deres kommende pressemøde, og alle rygterne gik på at der kom nye kompakt kamera, tænkte jeg lige kort “Er det mon det værd??”.

Det var det faktisk:) Nogle af deltagerne var bla. ZoomsJan Hansen og Mark Trustrup. Sidst nævnte og jeg havde en god snak om, hvor lidt vi egentligt havde fulgt med i kompakt klasse, og at de faktisk var kommet ret langt.

Der kom en del kamera på marked, men istedet for at løbe dem alle igennem, så syntes jeg du skal tage et kig på Zooms artikel om dem,  og så kan jeg fokusere lidt på den jeg fandt interessante 🙂

Overall så var der stort set kommet GPS i alle modellerne, en lille interessant feature det var, at de havde indbygget kort (Kina og Nord Korea undtaget) med interesse punkter. Dvs. nå du er på ferie, så har du mere eller mindre en lille Tourist guide indbygget i dit kamera, det var et eller andet sted smart.

Udover det, har de bygget deres objektiver om, hvilket har gjort flere af deres modeller endnu mindre, og mere “lomme” klare.

Der er også kommet Eye-fi understøttelse på dem.

De har alle video i enten 720p eller 1080p

Nå men tilbage til modellerne:

Da flere af modellerne havde såkaldt “Sampel” software i sig, så måtte jeg desværre ikke tage billederne med hjem, æv!

For specs, så kan du klikke på overskrifterne, og komme til Nikons egen side.

Nikon Coolpix p310

CMOS-sensor, f./1.8 og fuld kontrol over kameraet, og en zoom der løber fra 24-100 mm. Det minder om et Nikon 1 i udseene, men er bare meget tyndere, og så har det en lille popup flash, som jeg godt kunne bruge i mit 1’er.

Kameraet giver dig god kontrol, og kan levere billeder i relativ høj ISO, nå man tænker på at det er et kompakt kamera. Der skulle også en del til, før at den slog flashen til.

Det kan optage full HD-video, hvor du optage måde i slowmotion og highspeed.

Jeg havde gerne lige se at der var en GPS funktion i det, for så havde det været optimalt.

Det er det tætteste du kommer på et system kamera, uden at det er det, og ville nok være det der hoppede ned i min lomme 🙂

Prisen bliver  2.595 kr.

Nikon Coolpix s9300

Et alternativ til p310, det har en længere rækkevidde med en zoom fra 25 – 450. Der udover har de smidt GPS i denne udgave, så det gjorde det lidt mere interessant. Ellers var det samme video funktioner som på p310.

Pris kr 2595.

Nikon Coolpix s4300

Denne model, det er Nikons første forsøg på en trykfølsom skærm, som vi bla. kendet det fra iPhonen. Det fungerede rimeligt godt, og jeg var en lille smule fascineret af det. Det var med til at ændre billede oplevelsen for mig. Som Nikons repræsentant sagde, at nok prøvede kameramobilen at overtage marked. Men de ville gerne lige vise brugere, hvad man faktisk få ved at have en kompakt kamera, frem for “bare” en telefon med kamera.

Må sku give ham, det meget fornuftigt og jeg var rimelig imponeret over det. Det var småt, effektivt, og kan ligge i alle lommer. Jep jep ved det, Nikon har ikke opfundet touch skærmen, men det er fedt at de har implementeret det, og jeg tror det vil blive populært. Men igen, det er min holdning 🙂

Pris 1295 kr.

Nikon Coolpix s30

Nikon kaldte det et familie kamera, i mine øjnene der er det det perfekte kamera til ungerne. Jeg har længe ledt efter et kamera, som jeg uden at blinke kunne give ungerne i hånden.

Det er vandtæt, stød sikkert (jeg hoppede lige da Thomas fra Nikon “tabte” det på gulvet), og nemt at håndtere. Det er enkelt uden en masse knapper, og der er ikke så meget hokuspokus. Nå man klikker på en knap, så kommer der op til 4 valgmuligheder/ikoner ude til venstre, som man så kan vælge.

Det var ikke lige så elegant som de andre, men man kan vel heller ikke få noget der er elegant, samtidigt med at du kan give det til din knægt på 6 og vide at at kommer helt hjem igen 😉

Prisen var nærmest til at falde på halen over : 895 kr. Det fylder helt klart et lille problem, som jeg har prøvet at finde en løsning på længe 🙂

Jeg gælder mig helt til at få nogle test modeller mellem hænderne 🙂