Det er da godt, at man ikke er fan boy, for så havde jeg liige skulle ud og skrabe 47k ind, sådan en fredag eftermiddag her….
.. Kan du undvære en 100 lap??? :p

Det længe ventede Nikon D4 er blevet lanceret i dag.

I forhold til D3 0g D3s, så er der kommet lidt flere mega pixel i kameraet, små 4 styk. Et eller andet sted, der havde jeg gerne se 24?! Så har de givet os (for ja klart jeg har da kameraet) muligheden for at gå ned på ISO 100, det er lækkert.   I forhold til D3 0g D3s, så er der kommet lidt flere mega pixel i kameraet, små 4 styk. Et eller andet sted, der havde jeg gerne se 24?!Så har de givet os (for ja klart jeg har da kameraet) muligheden for at gå ned på ISO 100, det er lækkert.   De har ændret timelaps delen, så den kan gemme det direkte i en video fil, det syntes jeg er fedt!   Men ellers så ser det ud som om, at det er på video delen, de har lagt kræfterne, men der skal du nok tage et kig i specsene.   Specs:

16,2 megapixel CMOS-sensor i FX-format (fuldformat)

ISO 100-12800: Mulighed for udvidelse til op til 204.800 (ækvivalent) og ned til ISO 50 (ækvivalent). Højt signal/støj-forhold og bredt dynamikområde.

D-video i multiområde-format: optager fuld HD-video (1080p) i FX- og DX-format tillige med i fuld HD-beskæring (1920×1080). Kan sende ikke-komprimeret HDMI i fuld opløsning til eksterne enheder.

Nyudviklet og særdeles holdbar lukkerenhed fremstillet af Kevlar/kulfiber: kan holde til 400.000 aktiveringer med en maksimal lukkertid på 1/8000 til 30 sek. og flash-synkronisering på op til 1/250 sek.

Multi-CAM3500FX autofokussensor med 51-punkters AF: dækningsindstillinger med 9 punkter, 21 punkter og 51 punkter, der kan vælges og konfigureres individuelt. Følsomhed ned til -2 EV (ISO 100, 20°C).

EXPEED 3-billedbehandlingsenhed med 14-bit A/D-konvertering og 16-bit-billedbehandling, der giver fremragende tonegradering.

8 cm (3,2″) LCD-skærm med ca. 922.000 punkter med lysstyrkeregulering. Antireflekterende med bred farvegengivelse.

3D Color Matrix III-lysmåling: 91K pixel AE AF-sensor med ansigtsgenkendelse, der altid er aktiveret.

100 % søgerdækning og tre beskæringsindstillinger: 5:4-, 1,2x- og DX-format. Med søgermaskering.

Billedhastigheder for video: 30p, 25p og 24p og en maksimal optagetid på ca. 20 minutter.

Hi-fi-lyd: med indgang til stereomikrofon og lydudgang til eksterne hovedtelefoner, så du kan finindstille lyden uden at blive forstyrret – både før og under optagelsen. Desuden er der en indstilling for line-input til lineære PCM-optagere.

Lagermedier: to kortpladser. En plads til High-speed CF-kort (UDMA 7) og en til high-speed XQD-kort med stor kapacitet.

Joe har selvfølgelig leget med det i noget tid, det kan ses her. Drenge, næste gang så sender i det bare til mig istedet, så skal jeg nok teste det 😉    

14 kommentarer

 • Bare rolig du har vel indtil februar, men det er jo fotografen og ikke gearet der giver det gode billeder.

 • Så er den bestilt

 • Nej Jakob driller bare jeg har hvad jeg skal bruge
  Men forstår godt det er noget for dig.

 • Hvis man nu skulle forud bestille, hvor ville I så anbefale at man gør det henne? (webbutik eller fysisk busik)

  • Hos Goecker eller activfoto.dk.
   Jeg ved at activfoto, flere gange har haft god success med at få vare hurtigt hjem, bla. Nex 7’ern fik den første eller anden model af i DK.

   Hos Goecker kunne jeg også forestille mig, at der nok kommer den del i order 🙂

 • Jakob, tusind tak for dit lynhurtige svar 🙂

 • […] Jakob Kjøller har en rigtig udemærket gennemgang af Nikon D4 specifikationerne på dansk. Joe McNally har også skrevet et indlæg om kameraet og hans første erfaringer med det. […]

 • Jeg kan så lige følge op med at skrive, at jeg kontaktede activfoto.dk for at høre om de kunne skaffe et D4. Svaret var, at det kan de ikke idet Nikon har ændret deres politik for salgskanaler for prof-udstyr. Det betyder (ifølge) activfoto, at man kun kan købe D4 herhjemme igennem Goecker eller Photografica. Lidt ærgeligt, da der så ikke kommer meget konkurrence på prisen herhjemme.

 • Tak for tilbagemeldingen.
  Ja, det er en lidt kedelig udvikling, det frie valg er stille og roligt ved at blive taget fra os 🙁

 • Ja det lyder sku da lidt som en dårlig løsning.. nå men så må man jo bare i gang med at importer ! 🙂 dog ikke lige for mit vedkommende i og med jeg er Canon mand..

 • […] jeg må sige, at D4 og D800(e), de deler godt vandene. D4 det er helt klar et allround kamera, det kan alt, det eneste […]