Jeg har længe prøvet at pushe nogle idéer til andre fotografer der var lidt mere drævne end mig, og havde snuden længere fremme. Men de bed ikke på, den ene af dem var at lave en bog. I sommers havde jeg en længere snak med en der er lidt klogere end mig, pludselig sagde han: “Jamen hvorfor gør du det ikke selv?”. Jeg brugte nogen tid på at fortælle om, hvorfor jeg ikke skulle gøre det.

Efter noget tid tænkte jeg: “Det var måske ikke så dumt igen”. Der jo er en del bøger på market, så den skulle skille sig ud, jeg gik endnu en gang i tænkeboks.

Der var nogle vigtige punkter:

  • Den skal være enkel
  • Den skal komme godt rundt i hjørnerne
  • Den må ikke være for dyr
  • Den skal være tilgængelig hele tiden
  • Den skal kunne opdateres

Jeg ville gerne ha lavet en “rigtig” bog, som du kunne putte i fototasken og tage med dig. Men det bliver en dyr fornøjelse at komme igang.

Så målet blev at lave en ebog i PDF format, der ikke var pakket ind i DRM (Digital Rights Management), og kunne åbnes på de fleste enheder.

I lang tid der gik den under arbejdstitlen “Fotografens Grønspættebog”. Men jeg blev kort bange for Disney koncernen, og deres advokater. Det blev til titlen “Fotografens håndbog”

Men nu har jeg, “kun” 3 mdr. efter deadlinen fået lavet bogen endelig færdig! 🙂

Jeg har vanvittigt svært ved at begrænse mig, så i denne omgang der er det blevet meget grundlæggende.

Den henvender sig i første omgang til alle dem, der lige har fået fingrene i et nyt kamera, men ikke ved hvordan det virker.

Det kunne også være din bedre halvdel, som bare er så træt af, at han/hun ikke kan bruge kameraet fordi det altid laver sorte billeder 😉

Men betyder det så bloggens død??

Nope, den vil fortsætte som altid, med sporadiske indlæg om det jeg lige går og laver, samt andre tips og tricks.

Min nye bog vil bare blive meget mere struktureret 🙂

Men en stort tak til alle jer, der har givet en hånd med!

Tak fordi du læser med 🙂