På torsdag (29/3-2012) har Nikon og co. hevet to af de mere interessante fotojournalister til landet. Det er ingen ringere end Joe Mcnally og Bill Frakes, der kommer og holder foredrag, så kan en kedelig lille fredag da kun blive god 🙂 Der er tale om to forografer, der har være med siden verden var sort/hvid. Det er to fotografer der, hvis du kommer for at vækker dem kl 3 om natte, for spørger om blændetal og lukkertider. Allerede har taget en håndfuld perfekte eksponeringer, og sender dig skamme krogen 🙂

I en tid med en masse “Rock star” fotografer man høre om, og så er de væk lige igen. Syntes jeg det er en ren fornøjelse at skulle ind og høre på to af fagets ramle rotter.

Joe Mcnally er nok et af mine største fotografiske forbilleder. Han er en garvet fotojournalist, med en fortid som fotograf hos National Geografics, Life magasine, og mange andre. Det jeg føler mig inspireret af, det er hans gode humor og enkle tilgang til det at tage billeder. Giv ham et motiv, kamera og så en tre-fire fyrre speedlights, så levere han de fedeste billeder 🙂

Nå sandheden skal på bordet, så kan han også gøre det med 1-2 speedlights, han har det med at overdrive og vi har vel alle hørt om Joes speedlight træ 😉

En eller anden dag, så bliver jeg nødt til at deltage i en af hans workshops, også selv om jeg skal tage til New York.

Men det korte af det lange er, jeg så ham sidste gang Nikon hev ham til landet. Han er super underholdende, uhøjtidelig og ved bare hvad han laver, så det er en fornøjelse at høre på ham.

Bill Frakes havde jeg ikke hørt om før D3s kom på marked. Da det kom ud hev Nikon ham til Danmark, så han kunne fortælle om hans multimedia produktioner, til bla. sports Illustrated. Et eller andet sted, der havde jeg allerede dømt video ude i min verden. Men det kan du læse om her.

Han  ved godt nok, hvordan man lige skal skrue historier sammen. Specielt hans historie om Missy tog pusten fra mig, ugerne efter så jeg den rigtig mange gange.

Bill og hans assistent/Co-fotograf Laura Heald, de laver virkelig noget lækkert arbejde. Igen er det meget nede på jorden og lige til.

Jeg besøger dem jævntligt på nettet, da de begge to er hyppige bloggere. Men tjek deres sider ud, der finder du også blog links.

Du kan også se denne video som Mr Brix lavde ved sidste Photokina.

Grunden til at de kommer, ja det er selvfølgelig de nye D4 og D800’er er blever lanceret. Nu skal de vises frem til masserne endnu en gang.

Det betyder selvfølgelig også, at der skal leges med udstyr. Samtidig skal vi indlægges til hele tre foredrag om D4 + D800 (hey jeg vil bare lege med dem!!), Finalcut X og Adobes pakke. Dette sker inden Bille og derefter Joe kommer på banen, wonder why?! 🙂

Det sker på diamanten i København og så vidt jeg kan se er der stadig ledige pladser.

Udover det så kommer der et par venlige fynboer (nå ja en uvenlig og 2 venlige) til København onsdag aften, så det skal nok blive hyggeligt 🙂

2 kommentarer