Igår var jeg med Nikon ude i Cinemaxx og se hvad fremtiden kommer til at byde på, mht. fusionen af foto og video.

Apple var ude og fortælle om Final Cut Pro/ Final Cut Studio, det var en kort introduktion om, hvordan man hurtigt klippede video, lyd og billeder sammen.

Alt i alt virkede det yderst simpelt og lige til at gå igang med, men da det koster ca 7200 kr for softwaren, så forhørte jeg mig hos en der bruger Final Cut Express og han fortalte at det der var blevet gennemgået, det kunne man også i Express udgaven. Så igår da jeg kom hjem der blev det bestilt, da det klart er noget jeg skal prøve.

Så havde vi en pause hvor vi kunne gå og kigge på udstyr, det var jo også ganske interessant 😀 Puha det var hårdt, jeg fik heldigvis ikke brugt nogle penge.

Men det mere interessant indslag kom fra sports fotografen Bill Frakes (jeg vil altid huske ham som manden med 60 D3s’er:)) og hans assistent/Co-fotograf Laura Heald.


Billederne kommer fra et Nikon website

De var kommet for at fortælle om, hvordan de bruger foto og video sammen til at lave publikationer. Disse publikation bliver bla. brugt hos Sports Illustrated, de fortalte også om at der er ved at blive lavet et elektronisk “blad”, som bladet skal udkomme på fremover. Dette virkede meget interssant, så det ser jeg frem til 🙂

En af de videoer der blev vist var denne om Missy. Missy var i sin ungdom løber, men hun blev ramt af en kraft type der resulterede i at hun fik amputeret hendes ene ben.

Første del af videoen er taget tilbage i slut 70’erne, hvor Bill følger hende op til og efter amputationen. I den anden del af videoen, har han fulgt op på hendes liv og hvor hun er nu.

I del to begynder blandingen af video og foto og  jeg må sige, er det lavet på den rigtige måde, så er det noget der sparker r…

Jeg tror godt at man kunne have fortalt denne historie i rene billeder, men nogle gange så et videoklip skabe en stemning af en situation, som er svær at vise på et still billede.

Men bedøm selv:

Jeg selv og en sjat andre, havde nok lyst til at hæve kassekreditten og tage et D3s med hjem efter eventet igår, det var kun den smule fornuft jeg havde tilbage der forhindrede mig i det 😉

Men her dagen derpå så kan jeg ikke lade tænke:

  • Om det virkeligt er den eneste vej at gå?

  • Er det virkelig ved at være slut med billeder på papir?

  • Skal fremtiden ses i “live”?

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at denne type puBlikationer er kommet for at blive. Og vi vil se flere af dem, mange flere af dem efterhånden som den hardware mæssige del af det digitale medie bliver mere “mobilt” og det ikke kræver at vi sidder foran en computer eller med en bærbar.

1 kommentar

  • […] Bill Frakes havde jeg ikke hørt om før D3s kom på marked. Da det kom ud hev Nikon ham til Danmark, så han kunne fortælle om hans multimedia produktioner, til bla. sports Illustrated. Et eller andet sted, der havde jeg allerede dømt video ude i min verden. Men det kan du læse om her. […]