Grundet mit arbejde på Fotografens Håndbog, og alle mulige og umulige grunde. Har det været lidt af en opgave at sætte mål for i år, men ikke mindre er det lykkedes mig. I min verden der er det super vigtigt at have nogle mål, ikke nødvendigvis langsigtede mål. Men det at man har noget at gå efter, det gør det nemmere at nå et “sted” hen.

Forleden der mødte jeg en fotograf jeg kender, hendes mål var at hun ville udgives i år. Det risikofyldt og hun risikere at blive ramt hårdt. Men omvendt så tror jeg på at det er muligt for hende, og hun virkede meget motiveret for det. Det syntes jeg seriøst er et stort og flot mål, det tager jeg  sku hatten af for. Jeg gælder mig til at se hendes billeder på en udstilling eller i en bog 🙂

Jeg har virkelig haft svært ved at finde ud af hvad jeg skulle gå efter. Men pludselig så stod det klart for mig, jeg har nogle kæmpe huller i min viden “omkring foto”.

1. Egentlig troede jeg, at jeg kendte alle de danske fotografer der var værd at kende. Men Claus Lillevangs podcast “Fotograf med holdninger”, har på kun fire podcasts gjort det klart for mig, at jeg kun har kradset i overfladen af interessante danske fotografer.

Ret ofte så kender vi kun de fotografer, der bliver smidt foran næsen på os. Af samme grund så bliver mange af os inspireret af de samme personer, og det er måske lidt en skam?!

2. Den anden ting jeg er begyndt at tænke over, det er fotokunst. Hvad er det for en størrelse? Jeg vil i gang med forståelsen af billeder og kunst. Der er så mange udstillinger ude i Danmark, men ret ofte så ser jeg dem ikke. Mest fordi at jeg ikke har kigget efter dem.

Det giver et eller andet, rent faktisk at besøge en udstilling og høre andre fotografer, der ikke lige laver det du selv laver, snakke om deres billeder.

3. Lave flere blogindlæg (tekst + video), mere fast 3 gange om ugen minimum. Jeg nyder virkelig at blogge, og jeg håber i at det på samme måde med at læse mine indlæg 😉

4. Få 2-3 kapitler mere i min bog.

5. Nå ja det hele skal ikke være bløde mål. Jeg skal jo nok have fingerne i et nyt kamerahus en dag i 2012. Så jeg skal finde ud af, om det skal være en D800(e) eller et D4.

Jeg har ingen mål om personlige projekter, dog har jeg et par i tankerne. Men jeg har travlt nok med at nå alt muligt andet, så mine projekter snupper jeg nå jeg har tiden.

Få jeg muligheden så vil jeg gerne have fingerne i et studio, gerne i Valby eller på Amager 🙂

Kort summeret:

  1. Lær fotodanmark at kende. Verden er støre end min facebook kreds, og Zooms ellers gode interviews. Jeg må simpelthen se og høre om flere danske fotografer. Mere præcist skal jeg finden en hver måned.
  2. jeg skal til at se flere fotobøger, og besøge flere udstillinger, gerne en om måneden.
  3. Oppe min blog, min. 3 indlæg om ugen.
  4. Få opdateret min bog med 2-3 kapitler
  5. Beslutte mig for et nyt kamera hus.

Men jeg har et ønske til jer der uden, jeg kan godt bruge følgende:

  • Navne på interessante fotografer, her tænker jeg ikke på populær fotografer der lige popper op, og så er væk igen.
  • Tid og sted for udstillinger
  • Titler på bøger, ikke teknisk men udgivelser med billeder
  • Bidrag til et ny kamera hus (hov det skulle ikke med ;))

Men vad er dine planer for 2012?

6 kommentarer