Dengang jeg gik i 8-10 klasse skulle vi lære at analysere billeder. Der er ikke noget som at putte billeder i kasser. Det samme gælder for malerier, ens for begge dele er at stort set alle billederne tog udgangspunkt i det gyldne snit.

Men men men, dengang fattede jeg det ikke, og for ikke at spilde min tid, holdte jeg mig fra museer i meget lang tid, for jeg forstod det simpelhen ikke.

Lige som mange andre mennesker, er jeg et følende væsen. Og selv om jeg godt kan lide kasser (og er ret god til dem), er det bare ikke alt jeg har lyst til og kan putte i kasser. Når jeg ikke kan putte ting i kasserne, kan jeg kontrollere den og, så bliver de hurtig kedelige, og derfor holder jeg mig fra dem.

Men så blev jeg lidt klogere

Efter at have hørt på mange mennesker, der er bare lidt klogere ned mig, altså på foto- og billede delen. Er det stille og roligt gået op for mig, at der er kasser men de er ikke defineret så klart som jeg troede. Altså som jeg kan huske det tilbage fra tiden i folkekolen.

Det var for alvor Per Folkvers og Henrik Saxgrens ti bud jeg fandt svaret.

7: Det gode fotograf skal betragteren selv gøre færdigt

-Per Folkver & Henrik Saxgren

Betyder det, at du ikke skal vide hvad du laver, og vil fotografere? Nej ikke rigtigt, men det betyder måske mere, at du skal være klog og skal mærke hvad du fotografere. du skal mærke efter din personlighed, dine interesser og det der er “dig”, det fotografere du så, deler det med verden og så overlader du resten til den der kigger på billedet.

Der er intet i vejen, med at have et par emner eller stikord i tankene, det kan faktisk hjælpe dig en hel del. Bare pas på, at du ikke prøver at diktere billeder, så beskueren ikke har noget at arbejde med.

Er et billede for specifikt, så ryger man hurtigt igennem det, og så videre.

Udfordring & guleroden

Jeg har smidt syv billeder i indlægget her og hvis du er frisk (det ved jeg du er), tager du et eller flere af dem, og fortæller mig en lille historie om billedet.

De tre bedste historer, får lov at vælge et billede fra min instagram profil (der kan være enkelte undtagelser, når det kommer til portætter, den kan jeg ikke altid give ud), som jeg printer i op til A1, signere og sender afsted til jer.

Deadlinen er mandag den 16 August 2021 kl 23:59.

Jeg håber du vil lege med 🙂

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7