Mange er “fotografer” i bestemte tidsrum. Det vil sige, at man kommer hjem fra skole eller arbejde, tager sit kamera og går ud igen, hvilket som sådan er fint nok.

Det er bare ikke godt nok for mig. Jeg er ret ofte styret af impulser. Jeg kan godt være kreativ på bestemte tidspunkter, fordi at det har jeg “bestemt” at jeg skal. Men det er vigtigt, at jeg kan være kreativ, når jeg ser et motiv der fascinerer mig, hvilket betyder at jeg altid skal have kameraet med. Det kan være både godt, men også lidt små dyrt 😉

FRA FØR SMARTPHONE TIDEN

Ret hurtigt, i min fotokarriere, gik det op for mig, at jeg gik glip af rigtig mange billeder, primært fordi jeg ikke havde et kamera med mig. Det var dengang, Sony K790 med et 3,5 mpix kamera, var det hotteste mobilkamera, ikke helt det vi har nu i dag. Derfor var jeg ude og købe en taske, der kunne indeholde både min computer og mit kamera. Oprindeligt startede jeg med en NG rygsæk, derefter morfede jeg over i en Crumpler messenger bag ting. Ulempen var, at der kunne være rigtigt meget i tasken, og inden jeg så mig om, havde jeg alt med og endte i en Retrospective™ 30 (lækker taske, bruger den stadig!), da den fyldte mindre. I den lå alt fra 14-24, 24-70, 70-200, 85+50+ 50 mm., og en flash.

MAN KAN OGSÅ HAVE FOR MEGET MED SIG

Helt sikkert, det var superfedt at have alt mit lækre og elskede grej med mig. Men det var tungt, og kom jeg ud til en ny kunde, var jeg altid kritisk med at lade tasken stå på kontoret i mens jeg spiste frokost, er til møde og lignende. Bilen havde jeg heller ikke rigtigt lyst til at have den stående i, det var alligevel en månedsløn eller to, der lå i tasken. Derfor jeg skar indholdet ned til et hus + 50 mm + 85 mm glas.

Efter nogen tid faldt jeg over, eller rettere en ven (du ved, hvem du er!!), ævlede om de nye Ona-tasker, der bare var så lækre! Efter at have set dem stod det klart, sådan en måtte jeg bare have.. Det endte med en ONA The Brixton. Den kan indeholde et kamerahus, et par primes, og en bærbar, ONA skriver en 13″ bærbar, men den kan godt klare en MacBook Pro 15″ Retina.

Til at starte med havde jeg en Fuji 100x i tasken. Jeg ved ikke hvorfor, men den elektroniske søger er bare ikke mig, og at være låst på 35 ish mm., var ikke noget jeg havde det godt med.

Så da jeg en dag fik et godt tilbud på et Nikon DF (jeg elsker bare det kamera), valgte jeg at slå til. Jeg har næsten altid mit Nikon DF, en 35 mm f2.0 + en 50 mm f/1.8 med mig, sidstnævnte skal skiftes med et 50 mm f./1.2, når jeg har “tid” 😉

Jaja, jeg ved godt, man har jo sin mobil med sig, der kan man altid lige snuppe et billede. Men det er for mig bare ikke det samme, da jeg elsker at se verden igennem en søger.

Hvad med dig, har du altid dit kamera med dig?

Hvis ja, hvad render du rundt med?

Tags: , , , , ,

Categorised in: , ,

This post was written by jakob