Da jeg skulle gøre de billeder klar, som jeg lovede i indlægget om en hvid baggrund. Slog det mig, det kan jeg da lige så godt optage på video 🙂

Det gjorde jeg så, det tager ca 18 min, men sådan er det jo, nå man går største delen af workflowet igennem. Jeg håber at du vil ofre 18:31, på at høre mig tegne og fortælle, det kan jo være at der falder noget godt af 😉

Vi kommer ind, lige efter billederne er importeret, så jeg håber at du har styr på import delen, hvis ikke så skriv det lige, og jeg skal lave en intro til det også.

På et tidspunkt, så kommer jeg med en kommentar om regler for beskæringer. Her tænker jeg på det gyldnesnit, og “Rules of third”.

Personligt så prøver jeg altid at følge reglerne, men der er så mange regler og retnings linier, så hvis man skal rette sig efter dem. Vil det resultere i at alle billeder er ens, og man bliver smæk forvirret 🙂

Yder mere så kan man beskære sig ud af et godt billede, i jagten på det “korrekte”. Kort sagt, hvis du mener at dit billede bør beskæres på en måde, SÅ VÆLG DEN MÅDE, og op i r…. med hvad andre siger, følg din egen overbevisning!

Se ikke på reglerne som regler, men som foreslag. For en ting er sikker, du gør klogt i at lære dem, da det vil hjælpe dig lang hen af vejen 🙂

Resultaterne

Opsætning

Der er hverken noget nyt, eller odiøst i opsætningen. Det er en opsætning man har set en million gange, men den virker 😉

Speedlighten er på 1/8 udladning, og jeg triggede den med CLS.

Jeg har skudt med en lukkertud på 1/125 sek. Blænde f/4.5, ISO 200.

Udstyr

Af udstyr, der har jeg brugt:

 • Nikon D700
 • Nikkor Macro 105mm f/2.8
 • Sunbounce Micro
 • SB-900
 • Softbox
 • En hvid baggrund
 • Gaffatape
 • En Boom + et stativ til Sunbouncen
 • En stol
 • Sandsæk

3 kommentarer

 • Super gennemgang, Jakob. Altid skønt at se hvordan kollegaerne laver tingene 😉

 • super fed gennemgang ! 🙂 rigtig fedt at se hvordan du arbejder med det fra start til slut… en skam der ikke er flere der laver sådan noget her da det er meget sjovt at se hvordan de forskellige fotografer arbejder. og samtidig inspirerende og lærerigt 🙂
  Thumbs up ! lækkert arbejde Jakob.

 • Takker begge to 🙂