Jeg er typen, der altid siger “Nej tak” til de forsikrings tilbud, man få i butikkerne. Mit udstyr går aldrig i stykker, jeg passer nemligt godt på det 😉 Men virkeligheden er ofte en anden :s

Jeg har hele to gange, haft alvorligt brug for en forsikring. Den ene var en helt almindelig tirsdag, hvor jeg have taget et par billeder under en køre tur, og da jeg havde en af den type tasker, der kan åbnes foran, for at få adgang til sit kamera.

Jeg havde så ikke fået lukket den ordentligt, så da jeg steg ud af bilen, der faldt alt mit grej ud. Det var for at sige det, rimeligt nedern. Det kostede mig et 18-135, blænde lamellerne var simpelthen blevet slået løs, så det var altid f/Meget lavt og raslende. Mit humør kunne næppe ha været dårligere.

Det var umiddelbart ikke den eneste gang, uheldet var ude. Ca 1 år senere var vi ude på en SunbounceOnTourtur, der var vi ude på en gammel gård, og lave en masse sjove og gode billeder.

Men under en opsætning til et shoot, der gik jeg og snakkede med min gode ven Nicolai, alt imens han prøvede at banke noget fornuft ind i hovedet på mig. Pludselig der var jeg væk, jeg gik simpelt hen igennem gulvet, og faldt knap 3m direkte ned. Shit det gjorde ondt, og min popup flash, som jeg brugte til at styre mine speedlights via CLS, den knækkede af. Igen var jeg græde færdig :s

Men heldigvis var jeg begge gange forsikret, jeg havde spurgt mit eget forsikring selskab, om de kunne forsikre alt mit grej, men svaret var “Nej”. Men han fortalte mig hurtigt at Europæiske rejseforskring, de havde en tekniske forsikring som jeg skulle kigge på.

Det var faktisk rimelig billigt, knap 1800 kr for et år, for et kamera og 5 objektiver og en speedlight. Det kommer dog an på ny prisen, hvad polisen ender på.

Begge gange, der fik jeg uden problemer erstattet mine “tab”, uden så meget som et løftet øjenbryn. Så jeg kan klart anbefale denne forskring, og den erstatter alle produkter, der er under 2 år gammelt, 100%. Så det kan ikke være meget bedre 🙂

En anden fordel, der var ved forsikringen, det er at man få lidt “ro i sindet”, så man ikke er så bekymret over sine ting, nå man er ude og skyde, det er jo trods alt et værktøj, der er lavet til at blive brugt og slidt 🙂

3 kommentarer

  • Alka har en elektronik forsikring der dækker alt det der.. sålænge du ikke er prof fotograf.. og den koster så vidt jeg husker kun 500kr om året. den dækker dog ikke udstyr der er ældre end 5 år..
    Jeg havde også en snak med europæiske, men fandt hurtigt ud af at det kun kunne betale sig hvis man var prof fotograf.. dvs levede af det..

  • HejJeg har et input vedrørende forsikring. Min almindelige rejseforsikring (Lærerstandens brandforsikring) dækker hvad der svarer til min indbo forsikring. Hvis jeg f.eks. smadrer min banjo under en rejse dækker forsikringen. Men IKKE hvis det er i professionelt øjemed.

    Og så lige et Houlberg spørgsmål, det hedder da en blænde og ikke et blænde ikke?