Så kom dagen, hvor vi skulle ud og være små skøre fotografer igen 🙂

Denne gang så skulle Sunbounceontour.dk’s brugere en tur til odense. Denne gang var vi lidt flere end sidste gang, hele 11 mand (ja ok, en kvinde og 10 mand :)) dukkede op, og så havde Nicolai Brix fået overtalt to af sine modeller til at dukke op, Tak til Kate og Mia for at I gad at bruge en lørdag med os :).

Men med små 30 min forsinkelse så tog vi 6 mand + en sindssyg klovn(Daniel Enemark), af os afsted fra Sjælland i en bus, tak til Morten Lundshof for at sørge for at bussen kunne komme :).

Vi startede i Nicolai’s studio, hvor vi mødtes, fik en kop kaffe og startede med at prøve, min nye Boom, Beauty-Dish (der kommet et indlæg om den en af dagenen i denne uge) til speedlight, og så lige en sunbounce.


Ca. halvanden time senere, så tog vi ud til en går Nicolai kendte, da han mente at der var mange gode lokationer der.

Mia hun fandt hurtigt en trambolin, men den var i stykker. Heldigvis var der også en der stadig virkede 🙂

Der var virkelig mange muligheder derude, en håndfuld af os fandt hurtigt op på høloftet og kidnappede Mia med derop, i første omgang til et stille og roligt portræt. Det var dog lidt en udfordring at kommer rundt deroppe, da der var en del af gulvbrædderne der gav sig. Men hvad gør man ikke for det fede billede 😉

Sunbounce til højre og en beautydish til venstre.

Stefan han skulle lige bruge et portræt til en kalender, og spurgte mig om jeg ikke havde lyst til at skyde et af ham, ja det kunne hurtigt gå galt, nå to fotografer diskutere hvad og hvordan 🙂 Men jeg fik skudt det billede han skulle bruge og så fik jeg lige en lys idé, der skulle da være en “Bond babe” med i billedet.Dog var jeg ikke helt tilfreds med de første billeder, da der gerne skulle noget mere dybde i, så imens Stefan lige hjalp Thomas med at holde en Sunbounce, så gik jeg og stillede noget lys ind. Imellemtiden så var Nicolai kommet op, denne gang uden hans videokamera som ellers havde været en tro følgesvend ind til nu. Og så snakkede vi lidt sammen imens jeg justerede.

Lige pludselig så røg jeg igennem gulvet, som Nicolai sagde: “Vi stod og snakkede sammen og pludselig så var du væk!!”. Jeg havde simpelthen stillet mig på en tynd plade, som ikke kunne holde, det sjove var at jeg havde gået over det sted flere gange uden problemer. Heldigvis så overlevede jeg med en let forstuvning af min højre fod. Men hvad værre var, mit kamera været gået i stykker, heldigvis så var det kun popupflashen der var knækket af, så jeg må indlevere det til reparation imorgen 🙁

Her er jeg lige tilbage til “The sceen of crime”, da jeg lige måtte dokumentere det.

Efter en kort mad pause, så tog vi ind til Odense by igen, jeg er ikke lige sikker på stedet, men hyggeligt og interessant var der. Vi fandt et sted hvor lyst kom op fra jorden af og så startede nogle af os der.

Jeg må ærgeligt indrømme at, vi sgu nok glemte Sunbouncen lidt her, og det her vi også diskuteret efterfølgende, var meget forkert, fy os tre!!


Efter at vi havde knoklet der i et godt stykke tid, så var det på tide at hive alt vores grej med os og finde de andre.

Her fandt jeg det perfekte sunbounce lys, der var en række lamper der sad højt oppe på en væg og lyste lige ned, se det var jo som skabt til en sunbounce :p

Fælles for de kommende tre billeder er at der bliver reflekteret lys nedefra med en sunbounce micro.

Her har jeg leget med Hvidbalancen for at få et varmt lys.

Det samme her, det her er taget oppe fra en trappe på 200mm, f/2,8 iso800, jeg lærte den dag at et D300 støjer mindre på ISO 800 end ISO 400.

Der kunne jo ikke gå en hel dag, hvor jeg ikke brugte mit Fisheye 🙂

10,5 mm f/2.8 ISO 2000 og en kold hvidbalane

Nå men klokken blev mange og vi havde en lang tur tilbage til København, så nu var det på tide til at komme hjem. Så vi læssede bussen igen og satte kursen hjem 🙂

Til alle der var med, Tak for en god dag 🙂

2 kommentarer

  • Det ser ud til i har haft en super tur. Håber ikke rep bliver for dyr.

  • […] umidlbart ikke den eneste gang, uheldet var ude. Ca 1 år senere var vi ude på en SunbounceOnTour tur, der var vi ude på en gammel går, og lave en masse sjove og gode […]