Ali Razvi og en gruppe andre friske unge mennesker, på tog sig forrige ugen, en udfordring der hed; “10.000 Swings på 30 dage“. Her forleden kom Ali og jeg til at snakke, at det kunne da være meget sjovt med nogle billeder af det, kunne det ikke!?

Jeg har denne uge sendt familien på ferie, så jeg tænkte det kunne jo lige så godt være nu. Ali fik samlet en lille flok, og så var vi klar.

Nu burde jeg være klogere, end at påtage mig en opgave, hvor jeg ingen kontrol har over stedet. Fitness World har jo rigtig mange medlemmer rendende rundt hele tiden. For at undgå at der var for meget støj i billedet, måtte jeg arbejde med en lav dybdeskarphed. Dog er et kettlebellswing en bevægelse, hvor udøveren bevæger sig frem og tilbage med hovedet., med andre ord ind og ud af fokus. Selv om at D800 har en god fokus, så var det hurtige korte bevægelser, det drillede mig lidt.

Løsningen var, at jeg tog fokus på dem, imens de stod op, og slog autofokussen fra. Nå de så swingede, kunne jeg skyde løs, lige så snart de var oppe hvor jeg havde fokus.

Jeg havde en enkelt Einstein med, det var også dens ilddåb, da jeg kun har haft den i små 14 dage. For at få lyset fordelt, skød jeg den op i et hjørne, så jeg fik spredt lyset mest muligt. For at mindske mit arbejde, havde jeg sat auto tracking (ttl) på min Pocketwizard, det vil sige, at den selv styre lyset. Det eneste jeg gjorde, var at bede den at over eller underbelyse billedet, alt efter hvad jeg ville have.

I kan lige se lampen her, over ryggen på hende.

Der blev også lavet, lidt “almindelig” træning, imens de holdte pause fra swingsene.

Overall kunne jeg godt have brugt en gel på lampen, flere af billederne havde almindelige lamper med varmere lys i baggrunden.

Ellers må jeg sige, at min Einstein klarede det fint. Jeg havde forventet lidt hurtigere lade tid, men nå det så er sagt, havde jeg glemt at smide den i sportsmode, det må jeg huske til næste gang 😉

Men ellers kan jeg sige, at de alle fik taget deres portion af swingsene igår, faktisk var flere af tøserne oppe på drengenes vægt… Come on drenge 😉

2 kommentarer

 • Hej Jacob
  Altid dejligt med et indlæg der handler om en fotoopgave 🙂

  Jeg sad lidt og studsede lidt over at du skriver at brugte ttl. Hvordan fungere det med lampen? Altså på en nikon/canon flash med en Pocket wizard, så skruer den selv op og ned for lysmængden. Men på en almindelig flash enhed, så vælger man jo flashoutput og så er det rimelig statisk… Kan de her einsteins køre ettl, eller er det den PW du har sat i lampen der kan skrue op eller ned?

  enlight me 🙂

  PS. hva kostede det dig at få en einstein hjem, og var fra det staterne du bestilte den?

  De bedste hilsner
  Henrik

  • Hej Henrik
   Jeg elsker også at kunne skrive om dem, og så gerne at der var nogle flere i den her stil at skrive om 🙂

   Lampen den modtager bare en ordre og så smider den lys af sted.

   Jeg bruger en MiniTT1 med en AC3 zone adapter på, mener det er autotracking det hedder. Einsteinen har så en PocketWizard® PowerMC2 modtager, der fortæller lampen hvor meget den skal skyde med. Lige pt. har jeg ikke 100% styr på hvordan den fungere, da jeg er ved at tygge mig igennem manualen, for den her lampe + PowerMC2, er mig en smule teknisk.

   Men ellers er det mit kamera, der smider info til MiniTT1’en, der så smider det videre til flashen. Det her var en af hovede årsagerne til at jeg købte den her lampe.
   Det hele er en smule tekniske, og er ved at give mig grå hår i hovedet. Men se : http://www.pocketwizard.com/videos/education/webinar6 så bliver du måske en lille smule klogere.

   Jeg købte den i england, men det skulle være lidt billigere at købe den i staterne, med skatter og det hele.