Her forleden var jeg ude og lege lidt med Theis, til et arrangement Étoile Models havde stablet på benene. Jeg agerede assistent (flyttede alle de tunge ting!!) for Theis, eller rettere prøvede at lade være med at gå i vejen 🙂 Samtidigt rendte jeg rundt og tog nogle “Bag om billeder”,  bare for hyggens skyld.

Da vi ikke rigtigt gad bruge dyrehavs pakken, havde vi slået os ned på Bellevue strand. Der var dejligt lyst, og nogle kabine ting vi kunne bruge.

Jeg tog søgeren op til øjet, indstillede blænde og lukkertid, for til sidst at tage et snapshot.

Jeg blev rimelig overrasket over resultatet, det var gråt og kedeligt. Jeg kiggede op det jeg havde skudt, og tænkte; “Sådan ser det sku ikke ud!!”, der var nemlig dejligt lyst, og hvidt. Hvad hulen var der mon galt?

Pludselig slog det mig, der var så hvidt nok omkring 70% af motivet var hvidt og lyst. Hvordan er det nu lige at en lysmåleren virker???

Jo den kigger på billedet, og gør hvad den kan for at give dig et korrekt eksponeret billede, ved 18% grå (gråkorte). Så lysmåleren gjorde jo bare som det skulle. Dvs. den så på scenen som om at det var allllt for meget lys, og bad mig om at vælge en kortere lukkertid.

Så jeg brugte det gode gamle “overeksponer til sne” trick. Det vil sige at jeg bad kameraet om, at overeksponere med et stop hvergang.

Voila billedet var som jeg ville have det, nogle gange skal man bare tænke sig om 😉

Selv om at et trick primært bruges f.eks. om vinteren, kan det også bruges i andre situationer 😉