Her i foråret der læste jeg på nettet at to af mine foto “helte”, tog en tur med flash bussen rundt i USA. Endnu en gang så sad jeg tilbage med tanken “Hvorfor f….n bor jeg i Danmark, for det var to jeg gerne ville se på slap line 🙂 Men heldigvis så er der selvfølgelig blevet lavet en DVD om det (som om at de kunne lade være).

Da jeg ikke kunne være der, så måtte jeg jo se videoerne, og efter en kort argumentation over for mig selv, så fik jeg de ca. 500 kr. på af lommen, og hentet videoen.

Sættet består af fire videoer:

  • En med Davis Hobbys foredrag (Ca. 2 og en halv time)
  • En med Joe McNallys foredrag (Ca. 2 og en halv time)
  • En kort “film” (ca. 5 min)
  • En BTS med en tur rundt i bussen. (ca. 4 min)

Begge to taler fra foran et stort publikum, så det en blandet howto og en masse spørgsmål, desværre kan man ikke altid høre spørgsmålene, men de få gentaget de fleste.

Joe fortæller om hvordan han bruger TTL, CLS, og nogle lys modifikatore, han starter helt småt med flashen på kameraet, og så arbejder han sig op af til et større setup. Ud over det, så fortalte han vanen tro, en masse røverhistorier, om hans karriere, det er også super underholdende.

David fortæller om manuel flash, triggers og igen nogle enkelte lys modifikatore, han går i lidt flere detaljer med et planlagt “powerpoint” show, så det bliver lidt mere teknisk. Derefter så fortæller han en del om hans Hoco360 projekt, og hvordan det har hjulpet ham.

Joe fortæller om TTL, og David viser hvordan han laver det hele manuelt, så det er rimeligt blandet.

De bevæger sig rundt på en lille scene, med en hvid baggrund bag sig, så det hele er rimeligt enkelt. Jeg syntes at de begge to, laver nogle gode foredrag, og viser det hele skridt for skridt, så man kan uden problemer følge med, uanset niveau.

Der er egentlig ikke så hulens meget teknik, de viser et udgangspunkt og arbejder sig frem af, så man bliver på ingen måde overstimuleret (desværre).

De begge to starter fra bunden af, og man kan høre at de er vant til at undervise, så de kommer godt rundt i krogene. Samtidigt med at de er rimelig underholdende at høre på, så det kunne næsten ikke være bedre.

Er du, eller har du fulgt deres blogs, videoer ol. over de sidste par år, så vil du ikke blive præsenteret for noget nyt, alt i alt så er det rimeligt grundlæggende. Dog er der nogle kommenterer rundt omkring, hvor man tænker “Det er sgu da klart”.

Er du lidt ny i flash verden, så er videoen et must have!

Nå jo, så er Joe vanen tro, rimelig underholdende 😉

Du kan købe den online her