Jeg har idag været ud og købe en Spyder Pro3.
“Jamen hvorfor har du det, du har jo en colormunki!?”

Ja det er korrekt, og det er da heller ikke til mig 🙂 Det er til en fotoklub vi har ude på arbejdet, og for ca. 4 måneder siden, besluttede vi os for at vi skulle have sådan en. Men af en eller anden uforklarlig årsag, har den ikke været til at drive op. Men efter en kort forklaring, så viste det sig at der er kommet en ny importør i Danmark.

Efter en kort installation, med en eller anden forklaring på Japansk vil jeg tro, så var den oppe og køre. Det gik alt i alt smerte frit.

Jeg nulstillede min skærm, farveprofil mm., så alt var default og ikke på virkede skærm kalibreringen på nogen måde.

Resultatet var fint, men så tænkte jeg, nu skal jeg lige prøve at skifte mellem de to kalibrede farveprofiler og se foreskellen. Og jeg regnede ikke med at det var den store foreskel, yiks det bliver et lidt andet billede :s

Spyder pro 3 giver mig et lidt mørkere billede end colormunki’en gør.

Mit spørgsmål er så, hvilken en kalibartor giver så den rigtige farve??

Det kan jeg desværre ikke svare på og jeg kender ikke lige nogle kan, men igen det er kun hardware og software. Så to forskellige producenter kan nok ikke levere noget der giver et 100% ens resultat.

Heldigvis så syntes jeg at ColorMunki giver den bedste kalibrering på OS X Snowlepard 🙂

Men det bringer mig så til min anden del, skal du kalibrere hele dit worksflow, så er det nok vigtigt at du holder dig til en producent, da de burde gå ud fra den samme farve profil.

Og så er har jeg endnu en gang fået lyst til at grave mig dybere ned i farver og profiler.