Jeg havde egentlig planer om at der skulle være fortsættelse på “Lav dit eget website” idag, men jeg har svært ved at afgrænse mig, og jeg er ved at skrive noget af det om. Så det kommer i morgen istedet 🙂
Jeg har lige et lille hurtigt tip, som jeg først har lært at kende idag. Jeg har en MacBook Pro med to skærme, men det har altid været min MacBook Pro skærm, der har været den primære og jeg har ikke lige kunne se hvordan jeg skulle bruge den store skærm som primær.

Men det ved jeg nu 🙂

Jeg er ikke meget for at sige det her!! Men for en gangs skyld, så syntes jeg Appel har klokket i bruger grænsefladen.

I windows der står der “benyt som primær skræm”, se hvor svært kan det være???

Du trykket på Æble -> Systemindstillinger -> Skærm -> Opstilling

I OS X, der skal man ind og trække den lille hvide bare, fra den ene monitor til den anden, egentligt simpelt nok.

Sæt som primær skærm i OS X

Men det værste er nok at imens jeg sidder og skriver dette indlæg, ser linie nr. to i teksten “Du flytter menulinjen ved at trække den til en anden skærm”. Men at tænke sig, at Apple som er så brugervenlige ikke har fremhævet den del 😉

Hmm pinligt, men ok det er fredag…..

Men så kan jeg jo fortælle om hvorfor det kom på banen igen. Og det er fordi jeg har været ude og køb en mStand.

Det er en stand til min MacBook Pro, så den kommer op fra bordet af, og på højde med min (nu) primære skærm. Det er smart, så kan jeg også have småting liggende under maskinen, nå den nu “kun” er skærm 🙂

mStand

5 kommentarer

 • Hehe, Jakob. Indrømmet der gik nok også en måned eller to før jeg fandt trick’et og fik gjort min 24″ LED til primær skærm. Som tidligere Windows guy ledte jeg også efter knappen, men Apple gør jo meget ud af at have en ren GUI 😉
  Fed MacBook stand. Hvad måtte du egentlig slippe for den ?

 • Ja og så kunne du jo installere “Second bar” så du har Finder menubaren på begge skærme.
  http://blog.boastr.net/?page_id=79

 • Anders: Det er godt nok rart at vide jeg ikke er den eneste der har lavet det nummer 😉
  Steen: tak for linket, det vil jeg lige se på 🙂

 • Hej,
  Jeg faldt lige over din blog og specielt dette indlæg. Godt arbejde.
  Jeg har også selv ledt efter muligheden – dejligt det er opklaret.

  Mit næste spørgsmål er hvordan I kalibrerer jeres skærme når I kører dobbelt?
  Jeg kan simpelthen ikke få gjort det rigtigt. Min 24″ LED er så meget varmere end min macbook skærm… Lige nu er det så slemt, at jeg kun kører med en skærm.

 • Det var så lidt 🙂
  De nye eksterne skærme fra Apple, kan efter sigende ikke kalibreres korrekt. De skulle ikke være gode nok.

  Du kan ligeledes ikke få dem 100% ens, men du burde kunne få dem tættere på hinanden.

  Nå du kalibrere skærmene, så er det vigtigt at du bruger den standart farveprofil du har på skærmen. Ellers så bliver den nye forkert.

  Sørg også for at det ikke er noget lys direkte ind på skærmen, da det kan give prolemer.

  Der er nogle flere småting, men det er nok nemmer hvis jeg ved hvad det er for en Kalibrator du bruger!? 🙂