Da jeg ofte få forskellige spørgsmål, så tænkte jeg at de kunne komme jer alle til gode 🙂

Spørgsmål:

På din blog skriver du at du har brugt din 50 tommer westcott. hvor du har 2 speed lights på 1/4, hvorfor det ? og hvorfor ikke bare 1 speedlight på 1/2 i stedet eller måske på 1 ?

Svar:

Jeg kunne sagtens have en enkelt speedlight på 1/2 power isteder. Men jo mere kraft man bruger ved hver udladning, jo mere batteri bruger man og jo længere tid er flashen om at blive klart igen.

Hvis en flash har en resycle tid på 3 sek. ved fuld udladning, så tager det 3 sek. før jeg kan skyde igen. Skyder jeg ved halv kraft (1/2), så er den hurtigere klar til at skyde igen.

Nå jeg så kobler f.eks. to på 1/4 kraft, så få jeg 1/2 kraft ud af dem her gang jeg skyder, men med samme resycletid som 1/4 kraft.

Med andre ord, jeg kunne sagtens fylde min 50″ softboks med lys fra en SB-900, men nu jeg har to som jeg kan bruge, så vil jeg hellere gøre det på denne måde. For det er hurtigere, batterierne holder længere, og flashen overopheder ikke.

Note:

Har man studio lamper, så ville jeg ikke bruge denne tilgang. Så ville jeg kun bruge en lampe, men der har vi j også for det meste fast strøm 🙂

Har du et spørgsmål, som du gerne vil have svar på, så skriv det til mig på [email protected], så skal jeg gøre mit for at svare på det 🙂

2 kommentarer