Signatur på billeder, det er nok et af de mest omstridte emner på div. forummer. Jeg har været lidt on and off på den vogn, nu er jeg lidt på den igen.

Nogle af argumenterne, er at man beskytter sit billede. Til det er der der kun en ting at sige FEJL!

Et hvert vandmærke kan fjernes, og det er ikke særligt svært. Nå du ligget dit billede på nettet, så er det sårbart. Skal det beskyttes, så lig det i lav opløsning med en 60% kvalitet, så er der ingen der gider at stjæle det.

Hvorfor bruger jeg det så?

Jo, tager man en maler, så signere de altid deres billeder, hvorfor skulle vi som fotografer så ikke også gøre det? Vil vi ikke stå ved vores arbejde?!

Nå det så er sagt, så mener jeg at det skal holdes neutralt, og må ikke tage alt opmærksomheden.

Så jeg har sat lightroom, til at sætte signatur ind på billede automatisk, ved eksport til web.

Jeg har vedhæftet to billede, så i kan se hvordan det ser ud 😉

Signaturen er lavet i Photoshop med min Wacom,

I morgen torsdag, sparker jeg min torsdags Q&A i gang, så følg med der 🙂

4 kommentarer

 • Må indrømme at jeg ikke er fan af signature… Billedet står meget bedre alene :)Når det så er sagt bruger jeg signature til billeder der endelig godkendt – eller signatur er det jo ikke, men noget på billedet så det kan ses og kommenteres inden det endelige eksemplar offentliggøres…

  Men.. okay.. hver sin smag, stil og måde at gøre det på.. 🙂

 • Holdes signaturen neutralt er jeg stor tilhænger af konceptet, dog må signaturen ikke tage “magten” i billedet.
  Signaturen løser også krediteringsproblematikken, når vi leverer billeder til TFP-modeller, så jeg synes det er en helt ok løsning.

  Signaturen kan også være med til at sikre at kunderne bestiller print gennem fotografen, såfremt det indgår i ens forretningsmodel. Så undgår vi at de bare tager CD’en med ned til fotohandleren 😉

  Så jeg er nok meget enig med dig, Jakob 🙂

 • Jeg bruger en signatur, der indeholder et nummer. På den måde kan jeg hurtigere finde tilbage til originalen i tif, når nogen ønsker at købe det. En praktisk foranstaltning herfra.