Forleden da vi var på besøg på EMP, faldt vi over en SiFi afdeling, der lå nede i kælderen.
Alle SiFi elskere, kender selvfølgelig et hyper jump nå vi ser et ;). Denne gang var det indgangen til afdelingen.

Jeg tænkte at jeg ville tage et billede at det, så jeg måske kunne bruge det til en baggrund eller noget. Som så mange andre fotografer, samler jeg på forskellige baggrunde, bare “just in case”.

Men rent billede mæssigt, var det temmeligt kedeligt. Det var meget rodet, der var ledninger osv.

Jeg ændrede lidt på blænde og lukkertid, og voila havde jeg noget der realt kunne bruges til noget.

Ok, der er ikke meget hyper jump over det her, det ser en smule “forkølet” ud.

For at få mere liv i billedet, kunne jeg jo bruge zoom teknikken. Den går kort fortalt ud på, at du tager et zoom objektiv, zoomer det helt ud, og imens billedet bliver optaget, zoomer du helt ind. Du kan selvfølgelig også gøre det omvendt.

Du skal dog være opmærksom på, at der er foreskel på om du zoomer ind og ud, billedet bliver anderledes afhængig af vejen du zoomer.

  1. Du skal vælge et relativt højt blændetal, og en lukkertid der passer til den ønskede eksponering.
  2. Stil dig i en afstand, så du har motivet med både nå du er zoomet ind og ud.
  3. Tryk på knappen og drej zoomringen, så du går i gang nå kameraet optager, og er færdig nå det er færdigt. Afhængig af lukkertiden kan det være lidt svært, derfor anbefaler jeg at ramme en lukkertid på 1-2 sek.
  4. Du kan godt, vælge at holde slut brændevidden lidt. Det vil sige at kameraet har lidt tid, til at optage billedet. Dette kan give dig en tunnel effekt, hvor du faktisk kan se motivet “for enden af tunnelen”.

Så er der lidt mere hyper jump over det 😉

Ulempen er at det kan være meget svært at forudse hvordan billedet bliver. Men der hjælper din skærm dig jo godt på vej. Ydermere er det umuligt at lave to ens billeder, hvis du bare lige skal rette noget til, glem det.

Ellers så er det ren og skær sjov, jeg har tideligere prøvet det på alle mulige motiver, og det er faktisk en ret sjov ting at lege med.

Så det er bare om at komme ud og prøve det 😉

1 kommentar