Forleden fik jeg en mail, den gik kort ud på, om jeg kunne skyde et par headshots Frk. X her til aften, det kunne jeg ikke sige nej tak til 😉
Stedet lå i Lyngby, og en hurtig tur på GPS’en sagde at et tog små 20 min. Det var jo ingen ting, men da det var myldertid tog jeg afsted ca. 1 time før tid.

Men ak og ve, det tog mig, hold fast, knap 2 timer at køre 9 km, hvad sker der lige for trafikken!? Rimeligt presset ringede jeg til hende der stod for det, og røg på mobil svar.

Heldigvis havde jeg planlagt at kommer i god tid til shootet, så selv om jeg kom for sent, var det ikke værre end at vi kunne nå det hele. Puha siger jeg bare.

Men nu havde jeg lidt små travlt, i stedet for 45 min til at sætte op og planlægge, havde jeg 10 min..

For at citere Joe McNally, så bliver fotograferne altid forvist til service elevatoren, og de små lokaler. Det samme skete her, heldigvis var de ved at sætte istand og der var helt nye hvide vægge. Puha, lidt held havde jeg da med mig 😉

Jeg skyndte mig at sætte min C-stand + lampe med tilhørende paraply op. Imens jeg stod og tested at det hele sad sammen, kom der en underlig lyd, og lampen var død.

WTF??? Nu var jeg tæt på panik, godt nok havde jeg tre speedlights med, men det er ikke det samme som en Einstein. Panisk undersøgte jeg sikring, flashrør, ledninger mm.. Til sidst opdagede jeg at stikket i stikdåsen, var faldet ud.

Så skete der noget, jeg fik hevet min lysmåler frem, en Sekonic L-358. Den har jeg normalt aldrig med mig, men det havde jeg idag. Den var jeg godt nok glad for! Jo, man kan sagtens skyde sig ind, det er bare hurtigere med en lysmåler, og nå man allerede er bagud på point 😉

Så var lyset klart. Da det var et billede, der skulle bruges til en messe, med kosmetologer, MUA, og andre skønshedsfolk, tænkte jeg at jeg nok heller måtte få farverne i orden. Jeg fik fisket mit Color Checker Passport frem, og i mangel på model, eller nogen til at holde. Kom et stykke gulvtæppe, og en clamp mig til hjælp.

Summa Sumarum, på under 10 min, var jeg fra kaos til klar. Jeg havde enda gjort to ekstra speed lights klar til evt. baggrunds belysning.

Efter en hurtig snak om hvad der skulle laves, var jeg tilbage og fikse mig noget at stå på. Nå ja, man er vel en “lille lort”, hun var uden sko højre end mig, så jeg måtte have mig en mælke kasse at stå på. En eller anden dag, skal jeg have mig en lille stige jeg kan tage med mig 😉

De næste knap 2 timer, gik med at skyde billeder, og vælge dem ud sammen med kunden 🙂

3 kommentarer