For nogen tid siden, der fik jeg dette Manfrotto Light Duty Grip Ball Head 324RC2 til låns, for at teste det. Det har jeg så gjort over flere gange 🙂

Normalt så er jeg slet ikke en “Grip” mand og mest til kugle hoveder, så det var egentlig sådan lidt “Jo, det skal jeg nok”, nyt grej kan jeg altid lege med 🙂

Men jeg må sige at jeg er blevet omvendt, for kort sagt så er dette hovede ikke mindre end genialt. Det er meget lettere lige at lave en hurtig justering og derefter låse hovedet igen. Det har de ældre udgaver nok også været, jeg har bare ikke givet dem en chance.

Til at starte med så syntes jeg at det var lidt klodset, at skulle justere det og så derefter tage hånden op til udløser knappen.

Men så gik det op for mig, at jeg jo bare kunne skifte det om til venstre hånds greb.

Så det er bare to små skruer der løsnes, med den medfølgende umbrago nøgle.

Så vender man grippet om og flytter skruerne om i de to andre huller (ved libellen) og vupti, så er det til venstre hånd.

Mange ældre grips har om ikke været højrehånds grips, men så måske fungeret bedre med højre hånd, da formen har været lidt “låst til højre hånd”. Dette grip er stort set ens i ergonomien, om det er sat til højre eller venstre hånd.

Som sagt så har jeg nok ikke rigtigt givet de gamle grips en chance, men det her har godt nok overbevist mig om at grips sagtens kan være godt.

På alle billederne der kan der ses et lille bånd rundt om selve grebet. Det skal pilles af ved brug, for at grebet taget optimalt fat.

Grip familien har også vundet en TIPA AWARDS 2010,.