Torsdag var vi (Christian Bjerg, Christian Hansen, Dennis Madsen og jeg) et lyn visit til Photokina, der er en af verdens største fotomesser.
Stedet var Köln i Tyskland, det er ca. 9 timer i Dennis Micra fra København, hvilket resultere i at jeg fik sovet ca 3-4 timer natten fra torsdag til fredag. Så da jeg kom hjem fra arbejde igår, der var jeg færdig og jeg gik i gulvet sammen med ungerne 🙂

Men tilbage til det interssante nemmelig Photokina :p

Det er jo et mekka for foto entusiaster og det skal seriøst opleves!

På vejen til messen, der fik vi lige testet om udstyret virkede, det var en god idé, der var en der havde glemt et SD kort, så hans kamera blev i bilen 😉

Efter at have stået i kø i små 10 min, så blev vi lukket ind. Som små børn juleaften gik vi og kiggede efter indgangen til den første hal.

Efter et hurtigt telefon opkalde, så startede vi i hal 9, hvor Nicolai Brix var i gang med at arbejde.

Ud over hr. Brix, så var der i hal 9 Manfrotto, Kata, National Geographic og ALT det lys og de tasker du kunne ønske dig, var det ikke her, så findes det ikke endnu, men shit der var meget lækkert grej :p

Vi skulle længere end til tredie bod, inden jeg fandt noget der kom på min ønske liste. Lastolite har lavet en række nye produkter, som først komme i butikkerne om 2-3 måneder, det ene af de produkter er en striplight til Speedlights, me like!

Der var også et utal af større og mindre workshops, eller “Sådan kan du gøre, med det her grej” meetups. Her var lige et fra Profoto. Efter at have kigget lidt her, så fik jeg en ny respekt for korrekt lyssætning, de billeder han skød, med sit Hasselblad, blev skudt direkte ind i en pc, der smed dem op på skærmen. De var godt nok lækre at se på.

Der var også nye lamper som kunne tåle vand. Jeg vil så undlade at fortælle om det undervands hus og de undervands flashes der var lavet til Hasselblad og for det eneste jeg kunne sige var “Cool” efter hun havde fortalt kort om det, hun smilte lidt overbærende med mig, og vurderede nok at jeg selvklart ikke havde penge til Hasselblad og deres grej 😉

“De kan også bruges på stranden” sagde hun, jeg tænkte bare “Jaja, de kan bruges under vandet :p”

Det var egentlig ikke de store kendte mærker vi var mest interesseret i, men de små “kina” bikse. Vi var mest på udkig efter, det er slående, så mange butikker der har den samme Canon eller Nikon kopi i deres butik.

Her fandt vi butikken over alle butikker, Gaffa-tape butikken! De havde tape i alle farver :p Det var nu ikke gaffa-tape, men ikke reflekterende tape, og det virker faktisk ret solidt, så måske har Gaffa fået en afløser?! (Det mente jeg ikke!!)

Ingen foto-messe uden foto muligheder, men man må slås om pladserne 🙂

Her er jeg med det eneste jeg fik købt, en Hoodman 3.0 lens. Jeg ved ikke helt hvad det er den gør, men at se billeder på bagsiden af sit kamera, er bare ikke det samme som nå man ser det igennem en Hoodman.

Dette billeder er taget kort efter at mr. Bjerg sagde sine berømte ord “jeg vil have mig et Canon” hele to gange, før han kom i tanke om at det var mit D700 han sad med :p

Sigma var klar en af de boder der overraskede os en del. Kigger man på deres primes, så er de godt nok blevet lækre at arbejde med. Skulle man bruge andre objektiver end dem der høre til ens kamera mærke, så er det blevet værd at kigge på Sigma, desværre kunne jeg ikke prøve et 85 mm. til mit Nikon 🙁

Hos alle andre af de store mærker end Nikon, der stod det på 3D. Det var lige før der var mere 3D end foto, men det overlevde vi. Sony havde et lille kompalt kamera, der kunne tage nogle sjove 3D billeder, man optog rundt om objektet og så kunne man vippe kameraet, så man så rundt om det man havde taget billedet af super sjovt 🙂

Det skuffede mig at Nikon kun havde et D7000 (vi fandt ikke flere), det var nok det kamera 90% af deres besøgende ville se og vi var lige ved at få en på lampen, da vi fik fingerne i det første gang. Da det åbenbart var en der skulle prøve det 55-300 der var på kameraet.

Men ellers så fik jeg prøvet deres nye 85mm. f/1.4 på et D3x, en knivskarp sammensætning. Shit der var jeg ved at blive fattig, havde de haft et lager ude bagved, så var jeg nok blevet skilt igår da jeg kom hjem.

Carl Zeiss objektiverne de er altså en klasse for sig, nu var deres test miljø bygget op, så det nok stort set var umuligt at få en dårlig kontrakt på billederne. Meeen alligevel de levere altså et lækkert billede, de kan noget de objektiver.

En anden stand jeg gerne ville have brugt et par timer på, det var Leicas område, jeg ville rigtigt gerne ha prøvet deres m8, men vi havde ikke mere tid, hvis vi skulle det hele rundt.

Efter en lille pause så gik vi tilbage til Nikon og tog et billede hos Hasselblad. Det var den tur værd, folk var ved at forlade messen og vi kunne prøve lidt mere grej uden at slås med de andre.

Hasselblad er rimeligt lækkert og havde de taget en Micra i bytte, så skulle vi ha gået hjem. For Dennis han kom med sit accepterende nik “Jo, det er sku godt nok, det kan i godt købe” 😉

Hr Hansen og jeg lavede en aftale, han legede ikke mere med D3s og jeg legede ikke med Haselblad. Det burde derved være nemmere at komme ud af døren, uden et overtræk der ville være en skilsmisse værdig :p

Ellers kan jeg kun sige pokkers tage alle de produkter, der først kommer på marked om 2-3 måneder, jeg har allerede en 4 punkter på min indkøbs seddel.

Vi var der alle de 8 timer de havde åbent og lidt til (det er ingen skam at gå nå man bliver smidt ud ;)). Vi kom såvidt vi ved det hele rundt, dog er der ting jeg har set efterfølgende på nettet, jeg ikke så derinde.

Så ingen tvivl om at næste gang, så vil jeg have to dage på messen, en dag til at se alt og så en dag til at gå i detaljerne de steder hvor jeg syntes jeg mangler noget. For man kan ikke nå det hele på en dag 🙂

Men stor tak til 2 x Christian og Dennis for en hyggelig tur i det tyske 🙂

4 kommentarer

  • Fantastisk læsning.. tak for turen 🙂

  • husk nu, det er ikke udstyret der tager de gode billeder 😉

  • Ahh Johnnie kom med ind i kampen, det er udstyret 😉
    Klart det ikke er udstyret, men nogle dimser gør bare ens arbejde nemmere 🙂

  • Lækker Blog post.. Kunne være super hvis du skrev de nye ting der kommer på ønskesedlen.. :)Er til dels enig med dig i at en dag mere kunne være sjovt, men omvendt manglede vi ikke tid.. 🙂 du kunne godt nå mere Leica.. men er altid en udfordring at gå 4 gutter sammen..
    en skide hyggeligt.. den lange tur og den manglende søvn værd.. 😀