Nu er det 7,9,13, bank under bordet og det hele, meget længe siden at jeg har oplevet et harddisk nedbrud. Men det er der en grund til. For at blive lidt teknisk, har alle elektroniske enheder en Mean Time To Failure (MTTF). Det er en fra producenten teoretisk angivet periode, hvor man kan forvente at enheden fungere. Men nå perioden udløber, ja så kan du forvente at den dør.

De Seagate disks jeg plejer at have en MTTF på 1 million timers forbrug, ved normalt konstant (uden tænd og sluk) forbrug, det er ca 11 år. Jeg ved imidlertidig at mit forbrug er langt over normalt, ud over det er der mange andre faktor, der gør at disken rent praktisk ikke holder så længe. Du kan læse en undersøgelse på engelsk her.

For at sige det lige ud, er jeg dybt paranoid og stoler ikke på harddiske og producenternes angivelser. Tillid er godt, kontrol er bedre, derfor skifter jeg normalt diske i mine maskiner en gang om året.

Det gør at jeg har en del gamle, dog velfungerende 2.5 disks liggende. De passer ikke ind i min Drobo, og da jeg ikke gider have x små kabinetter liggende, har jeg længe ledt efter en mobil Raid løsning, der kan give mig sikkerhed på farten.

Det har jeg nu fundet 😉

ICY BOX ekstern RAID-system (Produktet er udgået)

Den kan tage 2 x 2.5″ 1 TB diske, og du kan tilslutte den via: FireWire 800, eSATA og USB 2.0. Bruger du Firewire 800, kan den få strøm via. kablet, dvs. du skal ikke have en strømforsyning med.

Den kan køre Raid 0 (stor disk) eller Raid 1 (Spejler data = større sikkerhed). Min er sat til Raid 1, da det giver større sikkerhed.

Udover at den ser lækker ud, i sit aluminium design, fylder den ikke særligt meget, igen en fordel nå jeg er ude. Til sidst er der ingen blæsere i, det eneste man kan høre er spindlerne i harddisken der køre rundt(er der nogle der har nogle ssd diske i overskud :p).

Hjemme har jeg automatisk backup kørende, men nå jeg er ude mangler jeg det, og her kommer den her ind. Til sommer skal jeg en måned til USA, hvor jeg bla. skal arbejde med et lille projekt. Der vil jeg gerne være sikker på, at få alle mine billeder med hjem.

Nu har jeg muligheden for at importere alle billederne ind i Lightroom, samtidigt med at den smider dem over på den eksterne disk.

Nå jeg så skal hjem, kan jeg tage den ene disk ud, og sende den hjem til mig selv med UPS eller lignende. På den måde er jeg rimelig sikker på, at jeg få det hele med hjem og jeg kan gøre mit arbejde færdigt derhjemme.

Lige pt. har den kørt i små tre uger, og jeg er meget tilfreds med den. Jeg har bla. lavet lidt video hvor den klare sig fortræffeligt.

Skal jeg lave en rebuild, altså at jeg tager den ene disk ud og sætter en ny i, tager det noget tid, men det tror jeg ikke der er så meget at gøre ved.

Men umiddelbart er det klar en løsning jeg kan anbefale. Den kan både købes med og uden diske hos bla. opencompany.dk

Skulle jeg gøre det endnu bedre, så smed jeg to SSD diske i ;

4 kommentarer

  • Det var en lækker lille sag, jeg har selv lige investeret i en Synology NAS med plads til 4 diske – Så jeg har en nas med 1 x 3TB og 3 x 2TB derhjemme. Man bliver så glad når man har sikret sig lidt.

  • Hold da op en lækker lille maskine, hvad ligge den i dkr.?
    Mvh Jakob.

    • Uden diske koster den 1120 inklusiv moms., med diske (1 TB) hedder CalDigit VR Mini og koster den 3.890,00.