Da den ene disk i min WD MyWorldbook, havde besluttet sig for at holde op med at virke. Så besluttede jeg mig for at skifte mine 500GB diske ud med et par 1,5TB diske, da det jo ikke så dyrt igen.
Men selv om jeg i min tid har skilt adskellige computere ad(og samlet dem igen),  så lå det ikke lige i stjernerne at det skulle være så nemt at skifte de to diske. Et eller andet sted gik det galt og  jeg besluttede mig for at finde en anden løsning, men hvad skulle det være??

Jeg havde længe gået og kigget på en Drobo, meeeen jeg syntes at den er lidt peberet i prisen. Og hvor skulle jeg ikke bare vælgen en RAID løsning?!

Efter at jeg havde kigge lidt på plads beregneren, så gik det op for mig hvad jeg rent faktisk kunne få ud af mine diske, i ren plads smatidigt med at dataen er sikkeret imod diskendbrud.

Så efter lidt granskning, så valgte jeg at købe en Drobo samt en DroboShare(denne del kan bruges til at koble den på ens netværk), så jeg bestilte den torsdag hos Dustin og fredag da jeg kom hjem så stod den klar til mig 🙂

Drobo

DroboSharen kan tage to Drobos på en gang, det er ret lækkert, da man så kan købe en til og smide den på, hvis det skulle lykkedes mig at få fyldt min helt op 🙂

DroboShare

Jeg syntes at den er rimelig gennemtænkt, den er bygget op på den måde at der kan stå en Drobo oven i den. Samt den få strøm fra sammte stik som Drobo’en, så det er ikke nødvendig med særligt meget mere plads, eller en ekstra stik kontakt.

Drobo-And-DroboShare

Nå men pakkes ud skulle den og det kunne ikke gå hurtigt nok, jeg tror aldrig at jeg har set så elegant en indpakning inde i en kasse, kassen var helt sort indvendigt og selve droboen var pakket ind i en poseagtig tingest

Nå men jeg fik den ud på bordet, smed et firewire kabel i den og smed på min Macbook Pro, min første tanke var den er nu ret lækker at se på og så tændte jeg den og tænke “WTF, den siger jo næsten ikke noget?!”. Men igen jeg havde jo ikke nogle diske, så det kunne jo være at det ændrede sig, men nej selv efter 2 x 1,5 TB diske så var der ingen foreskel, se det er lækkert det kan jeg lide 🙂

foto

Til at konfigurere Droboen, er der lavet en et DroboDashboard. Det er et simpelt stykke software, der selv finder droboen. Det viser alle de informationer der er værd at vide om droboen, opsætning, plads allokering, osv.. Alt i alt en nemt overskueligt stykke software, som de fleste nok kan finde ud af.

1

23

Til min overraskelse, så kan man selv bestemme hvilket filsystem kan skal bruge HST+, Fat, NTFS eller EXT3, normalt så vil en NAS jo gerne selv bestemme hvordan man sætter den op. Men dette giver den mulighed, at man kan sætte den direkte til ens computer, via USB 2.0/Firewire800 eller via et ethernet kabel direkte til computeren, hvis man har bruge for at flytte store mængder data f.eks. den første ang. man skal fylde den og det er jo lækkert 🙂

Men nu havde jeg alt min backup liggende på forskellige maskiner, så jeg smed det på netværket og begyndte at overføre data til den, fra forskellige maskiner og det gik helt fint.

Efterhånden som mine maskiner blev tømt, så tog jeg diskene og smed dem over i Droboen (det kan gøres “on the fly”), nu har jeg 3 x 1,5 TB + 500GB i den og det giver mig den nette sum af 3,s TB data sikret dataplads, se det er meget 🙂

Med sikret så mener jeg, at det er sikret i med Disk nedbrud, hvordan det præcist er bygget op, er jeg ikke lige sikker på, men bare det virker så er jeg tilfreds.

Men træerne vokser ikke ind i himlen, efter jeg havde fået flyttet al min data over, så kom jeg ved en fejl (nå ja jeg klikkede rundt i DroboDashboard) til at sætte den på standby og jeg kunne ikke få lov til at starte den op igen, med mindre jeg tog de to sidste diske ud af maskinen.

Det kunne jeg ikke rigtigt leve med, rimeligt pissed over at det ikke virkede ringede jeg til Dustin, hvorefter jeg blev henvist til at sende dem en mail. De de ville gøre var at jeg sendte den retur og så ville de behandler den som en RMA sag. Her tænker jeg lidt “shit der går 2-3 uger før jeg få den igen”, så jeg piller den ene disk ud igen og føre al dataen tilbage til den ene af mine maskiner.

Jeg kunne egentlig ikke lige leve med, at der skulle gå lange tid før jeg fik en ny. Så jeg formattere den og prøvede forfra, men det var same same. Inden jeg sendte den retur, så ville jeg skrive til Data Robotics og høre hvad de havde at sige til deres forsvar.

Sjældent har jeg fået så god en service, kort efter jeg havde skrevet til dem, så kom der et svar med nogle forslag. Sådan gik det to aftener, de foreslog og  jeg testede. Det viser sig så at det Net kabel jeg brugte var defekt, så den lavede et eller andet der gjorde noget ved Droboen, hvad det ved jeg ikke, men nu køre den.

Jeg har pt. ikke lavet nogen preformance test, udover at hælde data på den fra flere steder på en gang, og det syntes jeg at den har klaret godt og uden at brokke sig.

Mit første indtryk af den var at det var kram og at det samtidigt så lækkert ud, det gør jo så ikke det store 🙂 Og efter jeg har skrevet sammen med Data Robotics, så er jeg rimeligt imponeret over deres kundeservice.

Nu skal jeg bare overveje om min G-safe skal skiftes ud med en Drobo, for den larmer godt nok en del og det kunne være lidt lækkert at køre mit billede bibliotek og alle hjemmevideoerne direkte fra den :p