Nå man laver portrætter ol. så kan man vist ikke rigtigt komme uden om Photoshop.

Jeg ser ingen vej uden om PS, men jeg vil helst være der mindst muligt tid, og kan jeg så finder jeg en action eller ligende, der kan klare noget af arbejdet for mig, så er det bare lækkert.

I går der fulgte jeg så en reklame ind på Portrait Professional, for at se hvad det nu var, og om det virkelige var så godt som man høre.

Jeg hentede en test version, og fik leget lidt med et par test billeder, alt i alt ret nemt, og det er ikke et vanvittigt svært program.

Det tager ca. 5 min at lave et billede, og resultatet kan være alt fra pænt, til fuldstændigt åndsvagt.

Jeg har fuld forståelse, for at nå man tager et portræt, så skal personen jo være så pæn som overhovedet muligt. Ellers kan man jo lige så godt bruge et snapshop.

Min tommelfinger regle, det er at jeg kun fjerner ting der er midlertidige, eller ville kunne dækkes af makeup.

Det kan være :

  • Bumser/achne
  • Sår/rifter
  • Lysreflektioner
  • Mærker fra smykker mm.
  • Til tider små rynker, men det veksler meget
  • “Rynker” efter en dum positur

Jeg blev forleden spurgt, om jeg ville fjerne et ar som en klient/model havde, der var mit svar “Det er ikke min plan, det er en del af dig, men vil du gerne have det fjernet?”.

Der er selvfølgelig billeder, der “kræver” den store tur, men så er vi også derude, hvor modellen er lidt lige gyldig, ellere rettere personen er. Det kunne være hvem som helst, der blev taget til billede af.

Faktisk, så afslutter jeg stort set alle redigeringer, med at trække linier tilbage i billeder, så personen ikke bliver alt for glat og kunstig.

Men tilbage til programmet 😉

Det virker som sagt helt fint, det laver en pæn udglatning af huden, uden at det kræver de store PS færdigheder. Man kan også uden videre, give personen en større eller mindre næse, gøre hovedet smallere, og meget meget mere.

Meeeeeeen billederne bliver meget, om ikke rigtigt meget som alle andre model billeder, personen forsvinder ret ofte. Passer man ikke på, så forsvinder alle personens kendetegn, f.eks. alle fregnerne, det skæve øje, smilet rynkerne, tegnene på alderen og livet.

Jeg har smidt et par eksempler, som er snuppet fra deres eget site. De syntes det er smart, jeg ved ikke rigtigt, jeg syntes det er lidt for strømlignet.

Men i kan jo selv prøve at se flere eksempler her :s

Det er da lidt trist, hvis vi alle bliver strømlignet, smukke, unge og perfekte, for det er jo i sidste ende ikke os.

Jeg har ihvertifælde tænkt mig at blive kønnere med årene, for det kan kun blive bedre 😉

Tags: ,

Categorised in:

This post was written by jakob