Fotograf Henrik Adamsens billeder er enkelte og lige til, første gang jeg så dem tænkte jeg bare WOW. Jeg lærte Henrik at kende i forbindelse med Step-Up i 2017. Det er sjældent at jeg møder folk, der er så lige ud af posen, hvilket er helt befriende.

Henrik er efter min mening, den perfekte blanding mellem en dygtig fotograf og en gadedreng, ikke bange for at gå efter det fede billede, men ved hvad han laver. Med en baggrund som grafikker, hans lille sorte idé bog og Peter Lindberg som forbillede, er han er kreativ fræk og produktiv.

Henrik sætter barren højt, og han formår at få sine motiver til at fremstå, fra deres allerbedste side. Det er ved at vise den bedste udgave af dem, uden at tilbringe flere timer i Photoshop, men med godt, “gammeldags” fotografisk håndværk.


En af de første ting Henrik sagde i hans oplæg, var at folk ofte kommenterede hans billeder med “Det kunne jeg også have lavet”, hvor hans kommentar var “Men det gjorde du bare ikke”.

Salen blev rimelig stille, da det lige skulle synke ind. Henriks kommentar pegede på noget, som rigtig mange fotografer har problemer med, nemlig at producere billeder, altså når det kommer til egne projekter eller portfolio. En ting er at levere billeder til kunder, en anden og langt sværere ting, det er nemlig at lave billeder for ens egen skyld.


Man kan fristes til at sige “Jamen, han bruger også en masse grej, lys og så videre..”, men nej, det er faktisk ikke virkeligheden. Jo, han bruger da også flash, men hans studio har store vinduer, der leverer dejligt lys hele dagen, og det formår han bare at lege med og styre 100%.


Jeg har været så heldig, at bruge en hel dag, sammen med Henrik i hans studio ude på Nørrebro. Egentlig var det planen, at jeg “bare lige” skulle skyde lidt behind the scenes video, som kunden kunne bruge. Men det blev til en lille kollektions video. Nu har jeg det generelt, ret sjovt, når jeg skyder, det er jo det jeg brænder for. Men Henrik er så let at omgås, at vi i den grad gik og lavede små, dumme og sjove ting. Et øjeblik kiggede modellen på os og spurgte “Er i rigtig gode venner?”, hvortil vi kiggede på hinanden og sagde “Nææ, vi har kun set hinanden en gang før”.

Det er bare med til at understrege, hvor let han kommer ind under huden på folk, og det er med til at give de gode billeder i sidste ende.

Helt personligt, så er jeg vild med Henriks tilgang til fotografi, den er så lige til som den overhovedet kan være. Han havde to kamerahuse, men brugte kun et, samt tre objektiver i tasken. Derudover skød han direkte ind i Capture One, så vi med det samme kunne se hvad der kom ud.


På bare en enkelt dag, der lærte jeg rigtigt med af Henrik, bla. stod det klart for mig, at jeg skulle have et studio med vinduer… Efterfølgende var han yderst hjælpsom med at få mig i gang, og ind hos et af de store model bureauer, så jeg kunne låne modeller til test shoots.