Gæsteblogger: Christian Dahl DamstedFacebook: Danishland.dk

For knap 3 måneder siden afholdt jeg mit livs fest – Mit Bryllup.

Efter at have planlagt igennem et år kom dagen endelig og Jeg blev gift med min store kærlighed Katja, d. 13. april. 2013.

Som fotointeresseret og lidt selverklæret nørd var det også en mulighed for at gøre noget ekstra og gøre noget lidt anderledes.

Uden at skulle sige jeg på forhånd havde planlagt det hele, så er jeg alligevel nød til at skrue tiden tilbage med omkring 2 år..

For godt 2 år siden så jeg en film på fstoppers.com med Lee Morris og hans bryllupsfotografering. Denne film kom helt ubevidst til at hænge fat i min hukommelse af en række forskellige grunde. For det første var det en ny og spændende hjemmeside for fotointeresserede og også video med dslr, musikken i videoen var god, det var en række super gode billeder med en masse smilende mennesker… Men helt præcist 3:55 inde i videoen nævner han et koncept som inspirerede og kom til at hænge fast hen over de næste par år indtil mit eget bryllup skulle stå.

THE WEDDING PHOTOBOOTH

I al sin simpelthen fortalte han om hvor stor en succes det var at sætte en hvid baggrund op til en reception/fest, sammen med et kamera på en tripod. Det var en god måde at få sjove og anderledes billeder hele aftenen og noget der med garanti ville blive brugt hele natten.

Så da mit bryllup skulle stå var der ingen tvivl om at vi skulle ha en photobooth.

Vi havde allerede hyret en rigtig dygtig fotograf til at følge hele dagen og sikre os rigtig gode billeder, men her var bare en anden dimension der kunne tilføjes. Og vi kunne samtidig få inkorporeret noget af det mere formelle så som parbillederne.. 🙂

Takket være et netværk af helt fantastiske mennesker blev det hurtigt muligt at låne grejet som skulle skabe rammerne. Jeg måtte i store træk “Kun” ofre penge på en papirsbaggrund – Og i et overordnet bryllupsbudget er det ikke de 3-500 kroner der vælter festen.

Mit Nikon D7000 blev placeret på en tripod og gæsterne fik en fjernbetjening i hånden.. Wupti.. Så kørte vores Photobooth.. Eller det vil sige at jeg lige fik lidt hjælp fra Jakob aka. Kjøllerbob til at sætte fokus og tape zoom og fokus fast på objektivet sp gæsterne ikke fik pillet ved det.

Min hustru havde samtidig været så god at klippe/klistre en række rekvisiter som gjorde det sjovere og sjovere at benytte sig at vores photobooth…

Og tro mig det var en succes… Vi fik inden middagen, folk til at gå ind og få taget et parbillede… men derudover blev der i løbet af aftenen taget over 900 billeder.. 🙂 Der var klart nogle der var bedre til at bruge den end andre, men både min brud og jeg forsøgte at få vores gæster ind og få taget et billede.

Jeg var som sagt heldig at kunne låne nogle super gode Elinchrom lamper og modifiers, men fortvivl ikke. Dette setup bør, måske i et lidt mindre omfang, kunne løses evt med noget fastlys eller flash og MANGE batterier 🙂

Men sådan et setup som dette kan helt klart anbefales… Selv til andre typer fester end et bryllup.

Efterfølgende var det rimelig nemt at smide en række af de bedste billeder sammen til en lille video som kunne deles med gæsterne.

Nu får i den også lige… Sammen med den klare anbefaling og opfordring til at tænke anderledes til jeres næste fest og måske indkorporere en fotoboks 🙂