Jeg køber rigtigt mange af mine ting online. Det betyder også at jeg ser rigtigt mange webshops, på godt og ondt.
Heldigvis er er langt største delen godt lavet, og krydret med nogle gode billeder. Men der er stadig mange der godt kunne trænge til liiiiidt  opfriskning, nå det kommer til billede delen.

Jeg siger ikke, at billedet skal være knivskarpt, og 100% korrekt lys sat (de ville være en fordel, men så koster det også lidt ekstra ;)). Personligt er jeg ved at få spat, at de webshops, der laver et godt produkt, og så lige snupper et billede af det, imens det står på bordet/gulvet eller andet godt. Man kan da i det mindste smide det op på en hvid eller sort baggrund (afhængig af produktets farve).

For at sketche op hvor nemt det egentligt er at få lavet et fornuftigt billede, uden de store investeringer, besluttede jeg mig for at lave en lille demo.

For at citere en kær gammel kending, vil jeg sige : “Jeg har en plan, alt vi skal bruge er:”

 1. Et kamera Mobil/kompakt/DSLR, der er ingen krav, bare det du har (0 kr.)
 2. Et stykke karton, sort eller hvidt (ca. 20-30 kr i Panduro hobby, afhængig af størrelsen)
 3. Et 5i1 reflektor kit. Dvs. Reflektor og fod, gerne 104cm modellen. (fra 500 kr på ebay, det er lidt dyrere i danmark, men der kan du trække momsen fra ;))
 4. Et workflow program som Adobe Lightroom (små dyrt, men rigtigt godt), eller Picasa (gratis)

Nå du har fået fat i tingene, så kan du, som jeg gjorde gå udenfor en solskins dag, sætte kartonnet fast på bordet (husk tape på hjørnerne). Sæt varen på kartonnet, og monter reflektoren, med diffuseren (som reglen den inderste i en 5i1, men det er den du næsten kan se igennem). Har du ikke en sol ved hånden, kan du bruge en arbejdslampe (bedste alternativ), eller en almindelig lampe.   Bruger du et kompakt kamera, eller en smartphone, der har en macro funktion, så slå den til. Det samme gælder med zoom på et kompakt kamera, gør dig selv den tjeneste at zoome helt ind, hellere rykke dig lidt tilbage så du kan få det hele med. Hvorfor spørger du? Jo, med en tele, har du muligheden for at få den hvide baggrund til at blive lidt sløret, så du ikke kan se strukturen i kartonnet.   Og så er det eller bare om at knipse løs.   Vær opmærksom på en ting, nå du bruger et kompakt kamera, eller en smart phone. Er der god mulighed for at billedet bliver lidt gråt og kedeligt, men det fikser vi nemt.   Hvis du har et spejlrefleks kamera, vil jeg anbefale at overeksponere billedet med et eller to stop, for så er billedet klart lige ud af kassen!!   Du kan se min opstilling her.

Nå du har taget billederne, kan du hente dem ind i f.eks. Picasa. Nå du dobbelt klipper på et billeder, kan du lave nogle små justeringer.

Billedet til højre, er billedet om kameraet ser det, grunden den hvide baggrund vil det altid bliver halvgråt.

Det fikser vi nemt:

 1. “Oplys mørke områder”, og træk den lidt til højre, kommer det mere lys i billedet.
 2. Gør det samme med “Glanslys”
 3. Tag pipetten fra “farvetemperatur”, og klik på baggrunden så bliver farverne mere korrekt.
 4. Nu kan du eksportere billederne til din webshop.

Jeg erkender helt blankt, at du få bedre billeder ved at hyre en der har styr på lyset, og har prøvet det mange gange før.

Men med dette lille setup, kan du komme hurtigt i gang, og er du en ny startet webshop, kan det være lidt af en omkostning at at få taget billeder at x produkter. Så vent med det, ind til at du ved at det er et produkt der faktisk sælger.

For lige at slå hovedet på sømmet, tog jeg følgende billeder, med min iPhone 4s, et kompakt kamera og mit pro serie DLSR kamera. De var igennem Lightroom (det er det jeg bruger). Kan jeg stort set ikke se hvad der er taget med hvilket kamera.

iPhone 4s

Kompakt kamera.

Nikon D700

Rundt regnet er der en investering på ca 1200 kr., jeg er også ret sikker på, at de tjener sig ind igen. Og reflektoren kan du bruge, nå du så næste gang skal have taget billeder af dig eller personalt til hjemme siden, men det tager vi en anden gang 😉

Har du rigtig mange produkt billeder, og syntes du at det tager for lang tid, så ringer du bare til mig 😉

1 kommentar

 • Det er slet ikke så svært som vi går rundt og tror.. 🙂 Jeg har tidligere eksperimenteret med bagsiden af noget gavepapir da det er en lidt blank overflade og derfor giver en lidt anden effekt.Men ganske fint tip….

  Og helt korrekt… det er træls med de der webshops der ikke lige bruger lidt ekstra tid på at præsentere produktet ordenligt…