Som tidligere nævnt i regel #2 ”Al fotografi om dig selv”. Det betyder desværre, at du ikke selv tilfreds, med det du går laver, eller syntes det mangler det der ”umph”, er der god sandsynlighed for, at du holder et eller andet tilbage, der gerne vil ud.

Dine billeder, de afspejler alt det du syntes er interessant, frustrerende og måske bare spændende. Måske syntes du, at det er det fedeste at fotografere den samme fine, blå blomst, hver dag i fem år, er vejen frem. Eller måske tager du på den ene fotorejse efter den anden, fra Island til Cuba, med en smuttur forbi Holi, men dine billeder bliver bare ikke det som du går og ledere efter. Det betyder at du nok leder det forkerte sted.

Nu er det på tide, at kigge ind ad. Det er på tide at finde ud af, hvad det egentlig er du vil. Finde det du vil fortælle om, og det kan du kun gøre, ved at lave dig selv om.

For mig var det om at fjerne nogle grænser, som jeg mentalt havde sat for mig selv. Det handlede om at begynde at lytte til hvad jeg selv tænkte og følte. For mig var det om at kigge på mine billeder, se hvilke billeder der rent faktisk ”tændte” mig. Det var sorte og hvide billeder, der virkelig satte noget i gang hos mig. Det var muligheden for at fortolke verden, frem for at registrere den ”korrekt”. Generelt så har det ”korrekte” aldrig rigtigt været mig, men det er jo sådan alle de andre gør det, så det bør man vel også gøre.

Bruger du fotografiet korrekt, kan du bruge det til at grave ret dybt ind i dig selv. Vær advaret, det kan vise dig nogle ting, du måske ikke har lyst til at vide om dig selv. Men i bund og grund, jo mere åben du er, jo flere ting du lære om dig selv, og jo bedre en fotograf bliver du.

Det er aldrig for sent at lave om på dig selv, og husk du har resten af livet til det..