Hvad betyder det at fotografere?

Når du fotograferer, tegner du med lys. Det vil sige, at du bruger/fanger lyset via objektivet og sender det til din sensor eller film. Det lyder ikke særligt skræmmende vel? Det er det heller ikke! 

Et godt kamera tager gode billeder – Men det er ikke dit grej der gør forskellen, det er dig!

Inden du læser videre, så er der en ting, du skal forstå. Lige meget, hvor mange penge du bruger på udstyr, og lige meget, hvor professionelt det er, så bliver dine billeder ikke bedre, medmindre du sætter dig ind i, hvordan du bruger det. Et dyrt kamera eller objektiv kan i nogle tilfælde give dig mulighed for at få et billede, du ellers ikke ville kunne fange, men du bliver ikke en bedre fotograf af at købe udstyr. Læs evt. Al fotografi handler om dig selv.

Alle øvede fotografer kan stort set tage et hvilket som helst kamera med det objektiv, der nu engang sidder på det, og skyde et billede i topklasse. Samtidig har jeg set fotografer, der har det dyreste grej tage de dårligste billeder, da de ikke kender udstyret. Så vær ikke i tvivl. DU er det svageste led i kæden. Det er dig, der tager det dårlige billede, ikke kameraet. Lær dit udstyr at kende, og lær kompositionsreglerne og virkemidler, så er du rigtigt langt i din proces.

 Dit kamera, om der er kompakt, DSLR, Spejlløst, kan ikke komponere billeder (endnu), du skal selv bestemme, hvordan det skal komponeres, eller om der f.eks. skal bruges et gradueret filter som her.

Dit kamera, om der er kompakt, DSLR, Spejlløst, kan ikke komponere billeder (endnu), du skal selv bestemme, hvordan det skal komponeres, eller om der f.eks. skal bruges et gradueret filter som her.

Hvad har du behov for af udstyr?

Der er desværre en tendens til, at fotografer render ud og køber alt det dyre grej med det samme. Men deres billeder er stadig lige kedelige. Nu er de bare fire gange så dyre at producere.Derfor, inden du tømmer den nærmeste fotobutik, vil jeg anbefale dig, at se på denne liste over ting, du kan have behov for det første års tid eller to.

 • Et kamera
 • Et zoomobjektiv, gerne 18-200
 • En flash
 • Et ekstra batteri
 • To hukommelseskort
 • Et polfilter
 • En taske det hele kan være i
 • Skal du snolde lidt, så kig efter
  • En 50 mm. f/1.8 objektiv
  • Et godt stativ.

Med snold er det en udgift på ca. 12.000 kr., uden snold er det ca. 9.500 kr.

Du kan altid skrue på kvaliteten og få det lidt billigere, men i eksemplet her er det god kvalitet til en fornuftig pris.. Det er sådan set alt, du behøver, for at være klædt på til over 90% af de situationer, du bliver udsat for. Du har både plads til at være praktisk og kreativ, og du vil kunne arbejde i svagt lys.., Men igen, lær dit udstyr at kende, inden du bruger for mange penge. Og før du kan bruge dit kamera ordentligt, skal du vide, hvad det egentlig er, du står med i hånden.