Fotokurser & Workshops 2022

Fil du være en bedre fotograf kan fotokurser og fotografiske workshops være vejen frem. Fotografi skal være sjovt, det skal være underholdende og ikke mindst personligt. Efter mange, mange workshops, både egene og Nikon School Nordics, har jeg lært, det ikke er en “One Size Fits All”.

Derfor er mine fotokurser, workshops og forløb, en blanding af “tavle undervisning” og praktiske opgaver, hvor vi sammen leder efter dine billeder og din stil. Er du mere til helt personlig undervisning, så laver jeg også 1:1 workshops.

Derudover holder jeg også foredrag og workshop på blandet fotofestivaler, større arrangementer og fotoklubber. Kontakt mig for at høre mere om foredragene.

På nuværende tidspunkt har jeg følgende workshops og kurser

Portræt fra start til slut.

Kom med på denne workshop, hvor du bliver taget med i mit portræt workflow.

Du kommer til at arbejde med “One light” setups og derefter arbejder vi med udvælgelse, justering og retouchering af billederne.

Den næste workshop er den 19-20 februar 2022.


Fra RAW til JPG

På RAW til JPG viser jeg dig, hvordan du kan håndtere dine billeder på din computer, hele vejen fra import fra kameraet til hvordan du få dem hurtigst ud og videre ud i verden, hvor de kan blive vist frem.


Luk op for dit personlige fotografi.

Kender du det, du står tilbage med tanken, der må være mere! Og det har du ret i, det er der.

Otte torsdage aftener, vil vi mødes og dykke ned i den fotografiske verden. Vi vil snakke om store og små fotografer, og ikke mindst dit fotografi.

Målet med dette forløb, er at give dig værktøjer og muligheder for at udvikler dig til den fotograf, som du vil være.


Jeg har fået et “spark” til at komme videre med hvad jeg vil med mit foto.

Øve mig i at sætte ord på billeder, også andres.

Tænke over hvorfor jeg tager dette billede eller mere, hvorfor gemmer jeg dette billede.

– Jette Nielsen

Foto Boot Camp

På dette intensive fem dages fotokursus, kaster jeg dig ud i den tekniske del af fotografiet.

I løbet af ugen, kommer vi igennem alt fra optagelse af billedet, som korrekt valg af Blænde, Lukkertid og ISO, hvad de forskellige fokus typer bruges til, sidst men ikke mindst hvordan du skal få billederne videre ud i verden, om det er print eller på nettet.


“Jeg var på Flash 2 i lørdags og det var meget inspirende. Jeg vidste ikke rigtigt hvordan jeg kunne styre lyset, men efter at være på kursus( workshop) hos Jakob, så virker det mere overskueligt og jeg har allerede købt stativ og paraply og taget en masse portrætfotos som er meget bedre end de plejer at blive😃

Jeg kan på det kraftigeste anbefale flash kursus hos jakob. Han er een mega dygtig fotograf og een hyggelig fætter.”

– Kenneth Frankman

Flash On – Portræt

Portrættet er en af de ældste former for fotografi.

Men der er sket meget siden man brugte magnesiumpulver, og personen man portrætterede skulle sidde musestille imens fotografen tog billedet.

Fotokurset er en blanding af undervisning og mentoring. Jeg viser og forklarer løbende teknikker og tanker, imens jeg skubber dig ud over kanten, og tvinger dig til at bygge lys og holde kontakt til modellerne.


“Det var pissegodt.

Det syntes de to – jeg var chauffør for og skulle køre hjem- også – og påskønnede, at det var lidt anderledes, end det vi plejer.”

— Niels Majgaard, Fotoklubben Kronborg

Grundlæggende fotografi

På dette 3 timers fotokursus, lære du at tage kontrollen over dit kamera. Du vil lære grundlæggende lysmåling, samt hvordan du rammer den rigtige eksponering, med den dybde eller bevægelse du ønsker.


“Som autodidakt fotograf har man tit tendens til at tro, at alt hvad man gør er det rigtige. Men nogen gange skal man gøre sig selv en tjeneste at tage et kursus som f.eks. det flash begynder kursus jeg lige har deltaget på hos Jakob Æbeløe Kjøller.

Det er muligt at jeg har kunne tage billeder med flash før, men der med ikke sagt at alt gav mening og det er her jeg gerne vil give en thumbs up til Jakob, Theis, Henrik samt de to søde modeller, Pernille og Diana, de havde med. Idag hænger tingene sammen når jeg skyder med flash og tingene giver mening. Tak for et super kursus!”

— Frank Rønsholt

Personlig undervisning

Fælles workshops er ikke for alle. Nogle gange er det mere trygt, og lærerigt, at være på ene hånd med underviseren. Andre gange er det bare noget specifikt, for dig, som du måske har behov, for at få styr på.

Dette er en af grundene, til at jeg laver 1:1 mentoring.

Det koster typisk ikke meget mere, at få 1:1 mentoring, end en stor workshop, men derimod bliver den skræddersyet til dig, og dine behov

Hold dig ikke tilbage, har du et spørgsmål, så tag fat i mig.


“Tak for i dag. Det var lige, hvad jeg havde brug for for at komme i gang med at bruge flash.

Mogens Trolle

Har du spørgsmål eller forespørgsler om foredrag eller workshops, så hold dig ikke tilbage.