Arbejd med dit personlige fotografi

Et af de spørgsmål, jeg oftest får, er: “hvordan finder jeg det gode motiv/billede?” Helt ærligt og ikke pakket ind: der er ingen formel og du skal selv ud og lede!

Det, jeg kan gøre, er at give dig nogle værktøjer og hjælpe dig undervejs. Det er den helt samme måde, som jeg selv bliver bedre på.

Jeg har altid et kamera med mig. Enten et lille lommekamera, et stort systemkamera eller bare kameraet i mobilen. Derudover har jeg et par mentorer, der hjælper mig med forskellige dele af fotografiet.

Over nogle weekender samt opfølgende online møder, vil vi mødes og dykke ned i den fotografiske verden. Vi vil snakke om store og små fotografer, og ikke mindst dit fotografi.

Vi skal lede efter dit personlige fotografi, hvorfor du fotograferer og finde din fotografiske stemme.

Bare fordi man har fast arbejde, betyder det ikke at man ikke kan fotografere hver dag.

Hvem er du?

Du har et kamera af en art. Og enten ved du, hvordan ISO, blænde og lukkertid virker, eller også er du bedøvende ligeglad.

Du har ingen anden interesse end, at få det rigtige billedet ind gennem objektivet og ind på sensoren (eller filmen). Det er det billede, der vækker en begejstring i dig selv og os andre (men mest dig selv). Og så er det fuldstændigt lige meget, om det er efter alle de fotografiske regler, eller skudt fra hoften i bevægelse eller bare sløret og uskarpt.


Jeg har fået et “spark” til at komme videre med hvad jeg vil med mit foto.
Øve mig i at sætte ord på billeder, også andres.
Tænke over hvorfor jeg tager dette billede eller mere, hvorfor gemmer jeg dette billede.
– Jette Nielsen


Du er interesseret i at finde din personlige stil og begynde at fortælle dine historier. Om det er et billede ad gangen eller større serier.

Du har en ide om, hvad du godt vil fotografere.

Hvad kan du forvente?

Med udgangspunkt i dine billeder vil vi snakke om dig, dine interesser, og hvor du vil hen som fotograf. Mit mål er enkelt: du og dine holdkammerater skal gå ud af døren som bedre fotografer og en større forståelse for dit eget fotografi. Det foregår ved “bordet”, hvor vi kigger på printede billeder. Jeps, måske “oldschool” men du forstår hvorfor, når du oplever det.

Vi vil tage udgangspunkt i andre fotografers arbejde. Jeg vil vise, hvordan de og jeg selv gør, samt give kritik på dine billeder. Det vil foregå i en blanding af præsentationer eller bøger (jeg har en ret god samling). Stærkt inspireret skal du nye billeder til næste gang. Ind i mellem møderne vil vi holde nogle online opfølgninger. På den måde sikre vi os at du ikke går i står, men altid kommer lidt videre.

Opgaverne jeg stiller fra gang til gang, vil være emnebaseret. Men du vil også opdage, at et emne kan være meget bredt og åben for fortolkning

Men en ting er sikkert: du skal ud at stå på kanten, helst lidt ude over, og det kræver at vi alle sammen er klar.

Jeg har en undervisningsplan, men den er fleksibel og er der et emne som skal undersøges mere gør vi det.

Hvad forventer jeg?

Jeg forventer, at du er åben for nye idéer, tanker og muligheder. Det er helt fint, at du er fasttømret i dit fotografi. Bare du ved, der ikke er een løsning der passer alle og husker på, at der er en grund til, at du har tilmeldt dig.

Første gang vi mødes kan du tage dine bedste skuffe‐billeder med. Men så er det også slut. Jeg forventer, at du møder op med nye billeder, fra gang til gang. Du skal simpelthen ud og lave billeder. Ellers bliver du ikke bedre.

Lyder det som noget for dig ?

Så er der kun en ting at gøre. Sæt kryds i kalenderen, book weekenderne, og tilmeld dig nedenfor.

Vi ses!

DET PRAKTISKE

Sted: 
Baghuset 84, Valby Langgade 84, 2500 Valby

Deltagere: Max 10 deltagere

Weekenderne bliver lørdag + søndag fra 10:00 – 16:00. Frokosten skal du selv hvad med.

De online møder bliver planlagt fra gang til gang, og vil ligge en hverdag aften.

Forår 2023: Januar 28 + 29, Februar 18 + 19, Marts 18 + 19

Pris: 7.500,00 kr inklusiv moms.

Se hvad andre har sagt om længere forløb