Flash-On Portræt

Bedre portrætter, krydret med flash

Portrættet er en af de ældste former for fotografi. Men der er sket meget siden man brugte magnesiumpulver, og personen man portrætterede skulle sidde musestille imens fotografen tog billedet.

Vi har aldrig haft så mange muligheder, som vi har i dag. Heldigvis kan automatikken klare meget for os. Men det er faktisk ret let, at tage kontrollen selv.

Du får bedre resultater ved at have kontrollen selv, og det fører dig nemmere og hurtigere frem til det resultat du ønsker.

HVAD KAN DU TAGE MED DIG?

Efter workshoppen, er du blevet introduceret til, og har haft muligheden for, at tage kontrollen over både kamera og flash og har lært, hvordan du dirigerer personen foran kameraet.

Du ved nu hvad et f-stop er, hvad ”fall off” betyder, hvad forskellige modificeres gør ved dit billede, samt at størrelsen faktisk gør en forskel!

Du lærer en række lys sætninger med een lyskilde ”One light” flash setups, du let kan sætte op igen og som du kan bygge videre på. Samt forstår hvorfor skyggerne er din ven og ikke din fjende.

HVEM ER DET FOR?

Denne workshop er for dig, der ikke har, eller kun har arbejdet lidt med flash før. Har du 100% styr på, hvordan blænden påvirker lyset, og hvad et F-Stop er, samt kan bosse rundt med personen foran kameraet, så er det her nok ikke lige dig.


“Tak for i dag. Det var lige, hvad jeg havde brug for for at komme i gang med at bruge flash.”

— Mogens Trolle

Hvordan kommer det til at foregå?

Jo, vi starter på skolebænken, men bare rolig, jeg lover det tager ikke længe. Efter en intro til hvordan lys fungerer, går vi igang med nogle tests og forklaringer.

Som udgangspunkt leverer jeg nogle setups/opgaver der kan skydes. Det er kun med en enkelt Godox AD600 studioflash, dog kan det sagtens efterlignes med speedlights. Mellem hvert shoot, “resetter” jeg setuppet, det er med til at tvinge dine små grå igang. Dog lover jeg dig, at jeg står klar til at hjælpe til.

K.I.S.S. er nøglen 

Tak for i dag Jakob. Det gav mig er rigtig godt indblik i hvad det kræver at tage gode portrætter. Jeg kan godt lide din tilgang og glæder mig til at komme lidt igang selv.

– Ole Jauch

Det praktiske

Sted: –

Dato er for workshops : –
Tid: 10:00 – 16:00
Antal deltagere: 10
Pris: 950 kr
Drikkevarer inkluderet.

Spørgsmå er mere end velkommen på [email protected] 

Medbring:

  • Kamera, der kan indstilles manuelt
  • Optikker, alt fra 35-200 mm., gerne minimum et f/1.8
  • Hvis du har lyst, men ikke nødvendigt, en bærbar med Lightroom eller Capture One installeret, samt en kortlæser.