Til at starte med, så var jeg rimelig skeptisk over for video med DSLR og var liiidt træt at at høre om det, som det nye “det”. Dog har jeg indset at det er kommet for at blive, samt efter at have pillet lidt ved det her og det, så syntes faktisk det er lidt sjovt at lave nogle små ting. Sjov nok til at jeg overvejer et D5000, men ikke sjovt nok til at jeg vil sige D3s 😉

Men nøj hvor er jeg træt af at høre om om det i Podcasts, blogs, nyheder, mm., hvorfor er jeg så det??

Jo, faktisk så røre det mig ikke at de snakker om om det og hvad man kan lave, det syntes jeg som informations-junkie er fedt. Men jeg er så træt af at høre om; “Du skal bare lige købe denne dims til kr. x”. Lige meget hvor jeg høre om det, så vil det koste flere tusinde kr. at lige lave “Det her smarte/lækre tricks”.

Nu ved jeg godt at verden ikke kan køre på regnvand og at der skal penge til, men det virker som om at de “kun” har åbnet op for marked, for at tjene kassen på alle ekstra tingene. For hvis du skal lave noget lækkert, for det er jo ikke nok bare at have et kamera der kan optage video.

Faktisk så leger jeg med med tanken om at låne et kamera, en eller anden billig lydoptager dims. Så jeg kan se hvor billigt man faktisk kan lave noget der er er bare lidt interessant, for det kan ikke være rigtigt at man skal have alt, det ekstra ved siden af 🙂

Jeg vil ikke på nogen måde stå i vejen for fremtiden, eller tale grimt om video med DSLR. Men jeg tror ikke på at video DSLR vil overtage video produktions marked eller du kun vil kunne eksistere som fotograf hvis du ikke kan levere video (fotojournalister undtaget). Det vil være med til at starte en ny generation af multimedia producenter, som kan sprede sig over et lidt større marked, end ren foto eller ren video.

Lige nu ser vi seriøst mange lækre videoer, rigtig lækre,  optaget med DLSR, men der skal heller ikke herske tvivl om at mange af dem bliver skubbet ud af leverandørerne som reklame. De rigtig fede videoer er som reglen heller ikke lavet af en “hr. hvemsomhelst”, det er ofte en eller anden der i forvejen ved hvad de laver.

Nå en mand som Alex Lindsey fra Pixel Corp (medvært på TWIP), som er monster foretaler for Video i DSLR tager på PMA, med et “rigtigt” videokamera. Så syntes jeg det giver en god indikator om at vi måske skal prøve at slå bremsen i og se hvad der sker på marked, med mindre man vil være med på “first mover” bølgen, for ellers er der mange der kommer til at bruge kassen på udstyr som de formodentligt aldrig kommer til at være at bruge korrekt.

Ja ja, jeg ved godt at der lige kom en sur gammel mand op i mig, men faktum er at fordi man er god til at tage billeder, så bliver man ikke god til at skyde video. Det kræver helt andre evner og en anden forståelse af billedet, samt en idé om hvordan man skal lave lyd. Det man skal overveje hvis man vil i den retning, er nok mere om man ikke vil indtager en “instruktør” stilling i stedet, for jeg tror ikke at man bliver supermand på alle områderne.

Og i bund og grund, så er det eneste man kan gøre nu, som man ikke kunne før (med et video kamera), det er at tvinge fotografer til at levere videoklip, sammen med still billeder, hvis de altså vil have et arbejde. Og derved skære i prisen på de de udgifter, f.eks. en redaktion har.

Det er måske fordi det er den sidste dag i påsken, at jeg lige kommer med et surt opstød 😉

Tags: ,

Categorised in:

This post was written by jakob