Da jeg for nogen tid siden fik mig en 22″ ekstern skærm til billede behandling, så gik det op for mig at farverne på de to skærme var kaliveret forskelligt.
Så efter en del granskning så valgte jeg at købe en Colormunki hos en unavgiven forhandler (normalt er jeg glad for dem, men denne gang er jeg godt nok skuffet).

 CMUNPH_M1

Grunden til at jeg valgte Colormunki, er at den kan kalibrere skærme, printere og projektorer, så det er hvad man kan kalde en 3 i 1 løsning, hvilket jo er super godt. Efter at have undersøgt lidt om den på nettet, så alt så jo godt ud og den fik gode udtalelser. Nede i butikken var alt lige så godt, jeg fik af vide at den virkede med alle skærme og kunne bruges på alle printere, da man laver et print på det ønskede papir og så scanner man resultaterne ind.

 Supert tænkte jeg og sagde “Jamen, så vil jeg gerne have en”, og ekspedienten smuttede ud på lageret og hentede den sidste.

Så var den weekend reddet, faktisk var det den samme dag som jeg fik min Drobo, så jeg havde noget at tage mig til 🙂

De have i pakken lagt en dvd med intro videoer om hvordan man brugte den, så alle kunne være med.

Jeg kom hjem, hentede den nyeste software pakke fra internettet, satte den til og lave en fuld kalibrering af skærm og printer. Alt i alt en nemt dog noget langsommelig proces.

Nå, men det så jo godt ud, så nu skulle det bruges.

Men noget var galt, jeg opdagede at en blå nuance (0,0,255) , den blev violet. Det er ikke lige hvad jeg kalder kalibrering for der skulle det jo være en 100% korrekt farve visning efterfølgende.

Jeg begyndte så at undersøge lidt på fejlen, og sjovt nok med teksten “blue to purple”, så kom der nogle resultater jeg godt kunne have brugt ugen før.

Bla: http://www.youtube.com/watch?v=clf1Hak_vCs, http://photo.net/digital-darkroom-forum/00KIfk, http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?p=9026225

Jeg er i skrivende stund i gang med deres support og 31 mails samt et langt telefon opkald senere så er jeg ikke kommet videre og har stadig forkerte farver på skærmen.

Der har været alle mulige undskyldninger om at min skærm måske er for gammel (Macbook Pro fra dec 2006), og en milliard andre undskyldninger. Men der er overordnet noget der tyder på at OS X Snow Lepard har en finger med i spillet, den understøtter bla. ikke ICC4 profiler. Så jeg slås stadig med at få det til at virke 🙁

Nå men jeg kan jo printe i korrekte farver ik?!

Nej, det kan jeg ikke.

For det tyder på at min printer kan ikke tage ICC profiler, så benytter jeg den valgte profil, så går det helt galt.

Så meget for “Den virker med alle printere og alle papirer”. Og efter at have snakket med en medarbejder for det firma hvor jeg købte den, så kunne jeg godt se logikken i hvorfor det ikke virker, men det hænger jo ikke rigtigt samme med den forklaring jeg fik i butikken.

Og mht. projektor kalibreringen, ja så har jeg ingen projektor. …Endnu 🙂

Men konklusionen af dette er, at jeg har købt en enhed som ikke virker (måske kun med Snow Lepard) og jeg syntes at det er trist at der ikke er nogle der forholder sig til dette problem, da jeg ikke er den eneste.

Jeg mener jo i bund og grund at det er et problem som burde kunne løses, da der er flere eksempler på at det virkede før man opgraderede til Snow Lepard. Men da ingen vil stå ved det, så bliver det formodentligt ikke løst.

Så jeg må ligge en dyrt købt enhed, ned i min skuffe og så hive den frem igen, nå jeg en dag få en ny maskine og en printer som kan håndtere ICC profiler 🙁

Men jeg har da lært lidt om farve profiler, hvis man skal se på den lyse side?!

1 kommentar

  • Det lyder godt nok som en ærvelig oplevelse..Jeg har selv overvejet at købe den flere gange, men nu er jeg da virkeligt i tvivl.
    Men det kan jo være den virker bedre på windows.