I fredags der fik jeg opkaldet “Nikon 1 er på lager!”, kort efter der ringede jeg til min pusher, lørdag formiddag et sted i sverige, der fik jeg så pakken i hånden :p

Det blev hurtigt pakket ud, manualer ledninger mm. røg direkte ud til højere.

Der lå det så, en lille klump sort magnesium, med tilhørende 10-30 mm (corp 2.7).

Det var egentlig større end forventet, også lidt tungere, og selv om det er en del mindre end et Dslr, så lå det faktisk ret godt i hånden. På højre forside, der sidder der et lille greb, det er lige stort nok til at det kan bruges, jeg vil næsten tro at det havde været umuligt at holde på, hvis det ikke havde været der.

Når man tænder for kameraet, så er det skærmen bag kameraet der viser billedet man vil tage. Nå man så tager søgeren, op til øjet så skifter den selv over til den lille elektroniske søger.

Jeg var sku lidt skeptisk over den lille elektroniske søger, men den virker faktisk rigtigt godt, jeg tænker næsten ikke over at den ikke er optisk.

Efter lidt pilleri, så fandt jeg rundt i menuerne, der er tre hovede menuer, med x indstillinger under hver. Men betjener det med multihjulet, og det er lige til at overskue, og så er det hele på dansk.

Den manuelle fokus, den virker, men jeg er sku ikke helt gode venner med den, der mangler en fokus ring. Dog virker autofokus super godt, så det er nemmere bare at flytte autofokus punktet, og vupti det står skarpt.

Jeg har taget en sjat billeder med det, men Adobe har ikke fået opdateret Camera Raw, så de må lige vente lidt end nu 🙂

Ud over at jeg nok egentligt hellere ville have haft den faste 10 mm f/2.8. Så er jeg rimeligt imponeret, over et kamera så allerede har fået mange hårde ord med på farten, grundet den lille sensor.

2 kommentarer

  • Det ser satme lækkert ud (pardon my french..). Vist ingen tvivl om at Leica har været den helt store inspirator 😉
    Glæder mig til du laver en head-to-head test mellem Nikon 1 og dit D700 😉 Specielt billedekvalitet er interessant, hvis et Nikon 1 skulle presse sig på, som feriekamera (men på den anden side; vi er jo helt vilde med at slæbe på 10+ kg fotogrej i Bella Italia….) 😀