Egentligt så havde jeg lavet et andet indlæg, men var lige en tur forbi Nikons side her til morgen, og så så jeg at der var kommet noget nyt…. 🙂 Der har været mange rygter, og meget længe. I dag er det så kommer officielt ud 🙂  Nikons spejlløse system kamera.

Jeg har længe gået og overvejet et Pen eller et Nex, men gang på gangt har jeg sagt til mig selv “Vent der kommer til fra Nikon en dag!”. Udover det så har det genereret mig, at der ikke er en fast søger på Pen, Nex mm., så det har også holdt mig væk fra dem.

Som jeg lige kan se, så er der to modeller Nikon 1 J1 og Nikon 1 V1.

Foreskelle:

  • J1 fås i flere farver
  • J1 har Popup flash
  • V1 har elektronisk søger
  • V1 har mulighed for Speedlight, GPS og Mikrofon

Specs:

  • Sensor er en CMOS i CX-Format (13,2 mm x 8,8 mm)
  • ISO 100-3200 (6400)
  • 10,1 mp
  • Video i Full HD (30 bps + 60 bps)
  • 12 Bit Raw

Jeg havde gerne set en popup flash, og måske muligheden for at styre CLS, nå vi nu kender det fra DSLR serien. Så slap man for at skulle ud og købe deres flash deres SB-N5 Speedlight-flah.

Snapshot mode

Snapshotmode tager et billede, samt en lille video sekvens i slowmotion som kombineres til et foto, der bevæger sig. Jeg kan desværre ikke finde et eksempel på det, på deres site.

Nikon 1 V1

Nikon 1 J1

De har lavet en ny fatning, så skal man bruge et af deres objektiver med F-Mount, så skal man ud og have fat i deres adapter FT1.

De har selvfølgelig sørget for, at der er en ordentlig røvfuld tilbehør, tilgængeligt fra starten af.

Læs mere her

Nikon, hvor skriver man sig op til en test???? 🙂

Tags:

Categorised in:

This post was written by jakob