Så er vi klar med ms X. take two, del et kan ses her 🙂 Jeg havde gået og kigget på nettet på strandstationen, for det måtte kunne bruges til et eller andet. Samtidigt så kunne jeg godt tænke mig at lave noget highkey, så det blev til denne opsætning:

 1. En stor softboks
 2. 2 x baglys

Husk at et billede siger mere end 1000 ord, imens ms X var ved at blive gjort klar, så satte jeg op brugte min assistent som model. Det forklarede ms X og Ditte, hvad det var jeg havde i tankerne mht. lyset.

Jeg brugte min store Westcott 50″ softboks, normalt bruger jeg kun en speedlight i den. Men jeg havde smidt to i den denne gang, for så kunne jeg køre for lavere kraft på dem begge, og derved få en hurtigere lade tid.

Igen var Ditte Ussing MUA.

*Indlæg er redigeret, navn og ansigt ændret efter ønske fra klienten.

16 kommentarer

 • Lækkert lækkert!!Syntes at lyset er lagt kanon, lokationen er super, og modellen er køn.

  Hvilken slags bracket har du brugt til montering af double flash i din softbox?

  /Henrik

 • Flot model – wow. Flot lys som falder og dækker helt naturligt. Synes posering mangler lidt – nok bare mig. Samtidigt ville jeg gerne have haft hende ned i knæ (eller lign) da jeg gerne så at model og billede blev holdt indenfor rammen af nettet – synes det skæmmer med øverste del.

  • @Morten: Tnx.
   Det fungerede ikke rigtigt på hug (nu ved jeg jo ikke hvor langt du mener), samtidigt så ville jeg gerne vise hele Ninas krop.

   Ang. rammen, så var det noget jeg tænkte meget over, og jeg har fået hug for det. Men har også prøvet at klone mig ud af det, men jeg kan ikke lide resultatet, så det blev det oprindelige.

   Men ellers tak for kommentarten 🙂

 • Nu kan jeg ikke se hvad @Morten Tnx har skrevet, men går ud fra det er det er kanten gennem hendes hovede.
  Uanset er jeg slet ikke tilhænger af det… absolut ikke.
  for mig er de der vanrette (i og for sig også lodrette) streger gennem hovedet lig med død og ødelæggelse på en eller anden måde, Specielt når ikke de er helt bløde og opslugt af bokeh . 🙂

  Håber du kan følge mig ?

  Any way lækkert lys, og hamrende flot model :)!
  //Jacob

 • Fedt Jakob.. Meget MEGET bedre end det andet… Det blev i mine øjne en smule for meget “babet” over det aller første billede af hende..Må jeg gerne hive det ind i photoshop og prøve noget kloneværk så jeg lige kan se om min ide kommer til at fungere? 🙂

 • Jeg kan se flere har kommenteret det, dog vil jeg heller ikke undlade at gøre det;))Det første jeg så var at hun havde en “stang” gennem hovedet, jamen jacob det er altså no´go (jeg har lært et nyt ord haha).
  Lyset på pigen er i og for sig udemærket, men jeg her ikke helt til de to flash de virker på mig dominerende, der fjerner fokus fra pigen,,,, interessant hvis lyset på hende var mere krafitig og de 2 flash var mere svage, blot et tænkt experment,,
  p.s hvis man skære under trussekanten vil det faktisk være en fin reklame for sko, strømper osv, det var lidt til dig jakob. 🙂 anne

 • Ved ikke helt om du kan følge mig? :)Ps. Se venligst bort fra ringe clonings evner! 😀

 • @Jacob og Anne
  I got the point, men dog er jeg ikke enig 😉

  Her havde jeg valget, jeg kunne skyde billedet, eller undlade det, jeg kunne ikke komponere billedet uden rammen. Der var ikke så mange muligheder, og da jeg ville have billedet, så blev det sådan her.

  Men det er jo heldigvis en smagssag. Man kan kigge på en fotograf som f.eks. http://www.michaelgrecco.com , i hans portfolio og bog, der er der en række billeder hvor hovedet bliver skåret. Hvis han kan, så kan jeg vel også lidt 😉

  Men anyways, det er altid godt med lidt kritik og debat 🙂

 • @Erik: Jeps, jeg kan sagtens følge dig, og tak for foreslaget 🙂
  Jeg kom selv til et ligenden resultat, det der genere mig, det er at bunden er lukket af, og toppen står åben. Billedet bliver ikke “Lukket” og helt efter min smag.

 • torben.trompet

  Hej
  Lige et spørgsmål til din softbox.
  Jeg har selv kikket på den Westcott 50″ som du har brugt her.
  Hvor har du købt den, syntes ikke rigtig jeg kan finde nogle forhandler i DK.

  /Torben

 • Kan sagtens følge dig 🙂 Bunden vil jeg dog ikke gøre noget ved.. Synes de to rim lights giver nogle fede skygger 🙂