Her forleden havde jeg et kort møde med et Nikon D800e, tak til Morten for udlån 🙂 Jeg havde kameraet i små to timer, så der kommer ikke den store forkromede test, bare lige nogle oplevelser, for det er egentligt billeder det her handler om 😉

Martin her er konsulent hos Accenture, noget med proces optimering, og så er han en djævel til Excel 🙂

Vi har et andet projekt i ærmet, men det skal lige planlægges lidt, det bliver så cool. Men vi stak lige hovederne sammen, da jeg fik fingrene i D800e.

På de første billeder her, har jeg brugt en sunbounce, zebra siden på det ene og den hvide side på det andet.

På dette billede har jeg brugt tre speedlights, der er skudt igennem en paraply. De var ikke på 100%, men nå jeg alligevel skal bruge tid på at rigge en til, tager det kun 5 min mere at sætte dem alle på med det samme.

For lige at komme tilbage til D800e.

Den første kamel jeg lige skulle sluge, var at min CF-kort kun havde små 100 billeder til rådighed, med andre ord der er ikke plads til at fjolle rundt.

Nå jeg jo kommer fra er D700, er der ikke den store forskel. Udover liveview delen, så sidder alt hvor det skal, det er noget jeg godt kan lide.

Jeg kan godt se hvorfor det bliver kaldt et studio kamera. Reportage tror jeg ikke det er super godt til, det er simpelthen for langsomt.

Men på en opgave som denne, eller landskabs billeder, der er der rigtigt fedt.

Det er knivskarpt, min næste opgave går ud på at se om D800 er på samme niveau.

Men alt i alt et interssant kamera, men nærmere en beslutning om det skal være et D800 eller D4, er jeg ikke kommer. Det kan jo være at det bliver et D600 i sidste ende 😉

2 kommentarer

  • 100 billeder på et CF kort, er rigeligt til mig. Jeg tror at det ville tage mig omtrent 15 uger at fylde det op…Mvh.
    kim

    • 🙂 Ja, det kommer jo an på hvad man render og laver.
      Jeg klarede mig også fint den dag, men forleden hvor jeg var ude og skyde et band. Der havde jeg været temmeligt presset, hvis jeg skulle holde mig på 100, jojo kunne godt, men hellere et billede for meget, end et for lidt 😉