Nu har jeg haft min MacBook Air i godt en uge. I den uge der har jeg haft den med ude og skyde en Capoeira workshop og med mig rundt i det daglige.

I det daglige, der gør den sig RIGTIGT godt, den er selvfølgelig større end min nuværende Lenovo S10, og er den lettere samt mindre nå den er klappet sammen.

Og så passer den lige ned i min taske National Geographic Midi Shoulder Bag 🙂

Efter workshoppen, så brugte jeg den til at sortere, udvælge alle billederne (Lightroom 2) og nogle af dem har jeg også redigeret (Photoshop CS5).

Det klarede den faktisk overbevisende godt. Jeg ville dog lyve hvis jeg sagde at jeg ikke kan mærke forskel, på at sidde ved ved min store maskine og så at sidde på min Air. Den er dog ikke så stor som jeg havde forestillet mig og den kan uden tvivl bruges, til at løse opgaver på farten.

Nå men lidt om fordele og ulemper.

Ulemper

Af ulemper kan der nævnes, der er kun en USB port og det er efter min mening for lidt. Og nå det så er sagt, så kan jeg ikke bare lige stikke mit 3G modem ind i porten, da den er halvt inde under maskinen. Det kan løses med et lille forlænger kabel, det er bare irreterrende.

Den mono højtaler mig lidt af, vi lever i 2010 med 7i1 surround, så stereo er efter min mening et mindste krav. Der er sikkert en eller anden teknisk begrundelse for at den kun er mono, men jeg havde overlevet at den vejede de små 50 g mere og så leveret en bedre lyd.

Man kan ikke opgradere ram, du få det der er med nå du bestiller den og det er så det.

Fordele

Foredele den er der godt nok mange af 🙂

Man få en maskine der levere varen, den er lille, let, kraftfuld, relativ støjsvag nå blæseren køre.

Den har en god størrelse skærm, til at lave billeder eller kode på, nå man er på farten.

Og så syntes folk at den er lidt lækker, nå man hiver den frem. Jeg har endda hørt en der virkelig hader Apple sige “Jamen du kan da bare købe en lille USB hub” 😉

Konklusion

Det er helt klart en maskine som passer godt ind i min “maskin park” og det er en jeg vil komme til at bruge meget, meget mere end forventet.

Nå det så er sagt, så tror jeg at solid state disken som sidder i maskinen, har indflydelse ydelsen.

I bund og grund så mangler den ikke noget (måske et indbygget 3G modem).