Tilbage i Januar, der stod det klart for mig, “Du skal kick startes i år :s”. Da det skulle være noget nyt, så jeg tilmeldte mig en workshop hos Christian Grüner, under underoverskriften “Temaet vil være først portrætter, og vil derefter bevæge sig over i noget mere undertøjs/glamour orienteret.”.

Aften før, fik vi en mail, med adresse og den besked, at der var nogle afbud, så vi blev kun 3 kursus deltagere. Det er jo både godt og skidt, da mange deltagere give en god energi, men få, giver meget skyde tid.

Så i morges, der hentede jeg Mr. Raw ved toget, og vi tog til Ping Pong Studios, hvor Christian Grüner holder til, og så stod den ellers på 7 (det blev næsten til 8) timers workshop.

Da vi kom, var der allerede en model, samt en makeup artist klar, og Christian Grüner han var stort set klar til at gå igang.

Til at starte med, så skulle vi lave portrætter. Da han gik i gang, så startede han med en række standart opsætninger, og kort tænkte jeg “Det bliver en lang dag”.  Men det gjorde han hurtigt noget ved 🙂 Han fik proppet så meget teknik og forklaringer i mig, at det var som om at det var første gang, at jeg havde hørt om dem. Han fik forklaret om Blackframes, perspektiver og meget, meget mere.

Da vi kun var tre, så kom hr Grüner på overarbejde, jeg tror vi kom i gennem samtlige “One Light” setups, og der blev fyret nogle skud af.

Efter en forsinket frokost (Tak til udbringningen), så skulle vi i gang med del to, glamour og undertøjs shoot, her kom der en ny model (Anamarija Saric) på banen.

Efter små 10 min. shoot, så kiggede hun på Bjerg og jeg, og spurgte om vi kendte hinanden, jeg prøvede at benægte, men Bjerg afslørede, at det gjorde vi, pludselig gav vores interne tone meget mere mening 🙂

Igen kom vi igennem en god række opsætninger, samt billeder med naturligt lys, vi sluttede af med en ringflash.

Det var alt i alt, en god, hyggelig dag, men en masse gode billeder (der skal nok komme nogle om et par dage). Jeg lærte en masse, bla. om detaljer i billedet, Christian Grüner havde virkelig en evne, med at kunne se de mindste skygger eller hår, der var steder de ikke burde være.

Jeg kan klart anbefale en workshop hos ham, den var lærerig, inspirerende. Han er heller ikke bange for at gå i detaljerene, omkring alle mulige tekniske tunge forklaringer.

Jeg lærte også, at det ranger sæt, jeg kigger på , det er der nok ingen vej uden om, der er nogle ting, man skal bruge en taske speedlights til at klare, men der kan klares med en enkelt solid flash.

Tags: , ,

Categorised in:

This post was written by jakob