Tilbage i Januar, der stod det klart for mig, “Du skal kick startes i år :s” og det blev jeg til Christian Grüners workshop.

Læs lige beskrivelsen inden du tilmelder dig.

Da det skulle ske noget nyt jeg tilmeldte mig en workshop hos Christian Grüner, med overskriften “Temaet vil være først portrætter, og vil derefter bevæge sig over i noget mere undertøjs/glamour orienteret.”. Nu er det ikke første gang jeg har gjort noget lidt forhastet og ikke læst en beskrivelse. Med andre ord da undertøjs modellen kom ind, blev jeg sku lidt paf. Det var kort sagt fløjet hen over hovedet på mig..

Aften før, fik vi en mail, med adresse og den besked, at der var nogle afbud, så vi blev kun 3 kursus deltagere. Det er jo både godt og skidt, da mange deltagere give en god energi, men få, giver meget skyde tid.

Om morgenen hentede jeg Mr. Raw ved toget og vi tog til Ping Pong Studios. Det er stedet Christian Grüner holder til og så stod den ellers på 7 (det blev næsten til 8) timers workshop.

Da vi kom var der allerede en model, samt en makeup artist klar. Christian selv var stort set klar til at gå igang.

Portræt delen

Til at starte med skulle vi lave portrætter. Han fik præsenteret modellen Louen Maria Cedeño Andersen og vi var i gang.

Da han gik i gang, startede han med en række standart opsætninger, og kort tænkte jeg “Det bliver en lang dag”.

Men det gjorde han hurtigt noget ved. Han fik proppet så meget teknik og forklaringer i hovedet på mig, at det var som om at det var første gang, at jeg havde hørt om lys. Han fik forklaret om Blackframes, perspektiver og meget, meget mere.

Da vi kun var tre, kom hr Grüner på overarbejde. Jeg tror at vi kom i gennem samtlige “One Light” setups og der blev fyret nogle skud af.

Glamour delen

Efter en forsinket frokost (Tak til udbringningen), skulle vi i gang med del to, glamour og undertøjs shoot. Hertil kom der en ny model (Anamarija Saric) på banen.

Efter små 10 min. shoot kiggede hun på Bjerg og jeg, og spurgte om vi kendte hinanden? Jeg prøvede at benægte, men Bjerg afslørede, at det gjorde vi, pludselig gav vores interne tone meget mere mening 🙂

Igen kom vi igennem en god række opsætninger, samt billeder med naturligt lys, vi sluttede af med en ringflash.

Det var alt i alt en god, hyggelig dag, men en masse gode billeder (der skal nok komme nogle om et par dage). Jeg lærte en masse bla. om detaljer i billedet. Christian Grüner havde virkelig en evne, med at kunne se de mindste skygger eller hår, der var steder de ikke burde være.

Jeg kan klart anbefale en workshop hos ham, den var lærerig, inspirerende. Han er heller ikke bange for at gå i detaljerene, omkring alle mulige tekniske tunge og nørdede forklaringer.

Jeg lærte også, at det ranger sæt, jeg kigger på , det er der nok ingen vej uden om. Der er nogle ting man skal bruge en taske speedlights til at klare. Men der kan klares med en enkelt solid flash.

9 kommentarer

 • Tak for i dag kjøller ! 😉 til trods for vores Canon Vs. Nikon – Fyn vs. Sver… Jeg mener Sjælland osv. snak så var det en god dag med spændene input og lærerigt information…
  Jeg kan også meget varmt anbefale Christian Grüner’s workshop, og jeg kunne sagtens selv finde på at tage afsted igen på et andet workshop fra ham.

 • Glimrende writeup, burde nok være taget med men tiden…I øvrigt et godt billede af Mr P&S FKATP Mr Raw, han ser ikke ud til at være en dag over 40.
  Iøvrigt tror jeg ranger er yt, check den nye explorer mini (der er mange der har Elinchrorm BRXi i DBA)
  http://www.innovatronix.com/news.asp?NewsID=223
  Jeg er selv hoppet i og har bestilt en Explorer XT SE
  /Jakob

 • Cool… Synd der ikke er lidt af hvad du kom hjem med af endelige resultater?! måske de kommer til efteråret med dit tempo.. 😛

 • Rart at høre du fik noget ud af det 😀

 • Bjerg har aldrig været gladere!!!

 • @Bjerg Tak og iligemåde@Jakob næste gang, så må du bare høre efter mig ;
  @Hansen Zip it!
  @Christian Nu skal jeg bare lære Capture One, så jeg kan finde ud af om det er bedre end Lightroom 😉
  @Erik True true 😉

 • Luk Røven Erik !!! 😀

 • […] det skulle være misset nogens opmærksomhed, så var jeg til en workshop med Christian Grüner, og nu har jeg lige fået de sidste billeder […]

 • […] måtte tvinge mig ud på en workshop med Christian […]